“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

I-au luat frica! Îi dau Internele!

cap 1 3 696x623 1

” Șah la PNL! Tudose, noul premier” titram ”lovitura” din 13 august. Atunci când dezvăluiam că Partidul Social Democrat a bulversat ”Marea Resetare” liberală gândită de cei mai apropiați oameni ai președintelui Klaus Iohannis.

Și prin care Palatul Cotroceni girase un plan în urma căruia, la data de 25 mai 2023, unii dintre cei mai influenți lideri ai Partidului Național Liberal vor intra în forță în Guvernul a cărui șefie ar fi urmat să îi fie predată necondiționat Partidului Social Democrat. Numai că PSD-ul a plusat la rândul său, printr-o decizie vădit surprinzătoare pentru membrii de rând ai partidului, dar nu și pentru inițiații sistemului. Strategia de ultimă oră fiind ca actualul europarlamentar Mihai Tudose să fie nominalizatul pesedist pentru postul de premier din partea Partidului Social Democrat, ci nu președintele Marcel Ciolacu. Iar după câteva zile de derută, strategii liberali par să își fi revenit ”din pumni” și fac la rândul lor o nouă ”ofertă de nerefuzat” partenerilor de coaliție…

”Planul A” rămâne în picioare
Ultima reevaluare a dinamicii operative de către strategii liberali având pentru aceștia din urmă avantajul că ”Planul A”, cel gata negociat și girat de către chiar șeful statului în interiorul ”partidului meu” va rămâne în picioare.

Dîncu pleacă de la MApN. Preia Rareș Bogdan?

Fiind vorba , reamintim, de decizia deja luată la vârful Partidului Național Liberal, la inițiativa tot mai activei aripi reformiste, de a promova un ”moment zero” cu ocazia ”marii resetări” guvernamentale prevăzute pentru data de 26 mai 2023. ”Atunci când Partidul Național Liberal va preda controlat funcția de premier și Nicolae Ionel Ciucă va prelua Președinția Senatului. În schimb, PNL-ul va intra automat în posesia altor patru portofolii extrem de importante. Este vorba despre Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor, Secretariatul General al Guvernului și poziția de vicepremier a Guvernului. Cea din urmă fiind ca și ocupată de către actualul europarlamentar Rareș Bogdan. Acesta fiind convins să renunțe pur și simplu la avantajele, siguranța și expunerea postului de europarlamentar, pentru a intra în forță în Guvernul care urmează să fie condus de un pesedist. Dar în care Partidul Național Liberal va defila cu liderii în care președintele Klaus Iohannis are cea mai mare încredere. Astfel că și europarlamentarul Dan Motreanu va recurge la un gest politic similar cu cel al lui Rareș Bogdan. Motreanu renunțând și el la postul de europarlamentar, pentru a prelua unul dintre portofoliile care urmează să fie atribuite Partidului Național Liberal după MAREA RESETARE din 25 mai 2023”.

Bode, retras la Transporturi, în locul lui Grindeanu

De asemenea, același ”Plan A” prevede și ca în noua echipă guvernamentală, Partidul Național Liberal să mizeze și pe alte două nume grele precum actualii președinți de Consilii Județene, Iulian Dumitrescu și Ilie Bolojan. Iar dacă aceștia vor renunța la președințiile Consiliilor Județene din Prahova și Bihor, atunci există posibilitatea de a fi lăsați în loc interimari pentru următoarea perioadă de un an și trei luni. Astfel că, în cele din urmă, doar Rareș Bogdan și Dan Motreanu vor renunța cu totul la siguranța mandatelor de europarlamentari, pentru a deveni exclusiv membri ai Guvernului României. Însuși Klaus Iohannis insistând în mod deosebit pentru cooptarea celor patru. Și mobilizarea lor pentru un an guvernamental în care prestația liberală trebuie să fie una de excepție, în preajma viitoarelor alegeri.

”Rocadă nebună” MApN – MAI!
Numai că ”detonarea” informației că nu mult mai ”pasivul” politician Marcel Ciolacu, ci un Mihai Tudose care știe să bată cu pumnul în masă este alesul Partidului Social Democrat pentru postul de premier a bulversat serios strategia liberală. Și a dat în bună parte peste cap planurile Palatului Cotroceni, cele care prevedeau ”izolarea” lui Ciolacu în biroul de la Palatul Victoria, de către bătăioșii Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Ilie Bolojan și Dan Motreanu. Astfel că prioritatea absolută a grupării iohanniste a devenit bararea cu orice preț a venirii lui Mihai Tudose în fruntea viitorului Cabinet. Astfel că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, liberalii ar fi propus deja o ”rocadă nebună” între Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. Mihai Tudose fiind practic împins ”cu japca” la conducerea Internelor. Acolo de unde actualul ministru ar urma să fie transferat la Ministerul Transporturilor, cel care oricum revine Partidului Național Liberal. Cu tot cu actualul secretar general al MAI, Ștefania Gabriella Ferencz. Și unde s-ar putea întoarce și Corvin Nedelcu, ca să fie echipa completă…

Vremuri grele pentru Pahonțu… Bălașa este ”frățior” cu Tudose!

Și cum soarta lui Vasile Dîncu în guvern oricum era pecetluită, viitorul vicepremier Rareș Bogdan este posibil să preia și conducerea Apărării.

O altă posibilă modificare fiind, dacă ”Mișu” se va încăpățâna să insiste pe acest subiect, ca ”frățiorul” general Daniel Ion Bălașa să îi ”pună șorțulețul în cap” și să îi ia astfel locul generalului Lucian Pahonțu în fruntea Serviciului de Protecție și Pază. Variantă în care s-ar echilibra și mai mult polii de putere în sistem, între cele două mari servicii secrete care cu siguranță nu vor ezita să fure startul intrării în campania electorală pentru 2024.

Catalin Tache

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.