I-a scăpat lui Biden, fără să vrea, porumbelul? Undă de șoc totală!

Undă de șoc la nivel mondial! NATO a băgat spaima în Rusia cu ultimele mutări, iar rușii se tem în prezent că Alianța Nord-Atlantică va trimite trupe în teatrul de război din Ucraina.

Presa rusă a vorbit recent despre declarațiile făcute de președintele Joe Biden în fața parașutiștilor staționați la baza militară Rzeszow din Polonia. Liderul SUA le-a transmis că aceștia „vor avea ocazia să vadă totul cu ochii lor, să aprecieze curajul ucrainenilor”.

Ziariștii ruși de la Pravda spun că președintelui american i-a scăpat, fără să vrea, porumbelul.

„Cel mai probabil, Joe Biden a scăpat de planurile Washingtonului, deși administrația sa și-a declarat imediat poziția, aceea de a nu trimite trupe în Ucraina. Anterior acest lucru a fost declarat și de Polonia, care intenționează să își desfășoare propria operațiune de menținere a păcii acolo, scrie evenimentulistoric.ro.

Lavrov se teme de un război cu NATO în Ucraina
Ca răspuns la afirmațiile polonezilor, ministrul rus de externe Serghei Lavrov afirmă că trimiterea de forțe de menținere a păcii NATO în Ucraina se va transforma într-un război între Alianța Nord Atlantică și Rusia.

Oficialul rus a atras atenția că acest lucru va provoca astfel o ciocnire directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, „pe care toată lumea nu numai că a vrut să o evite, ci s-a spus că nu ar trebui să aibă loc niciodată în principiu”.

Începe al Treilea Război Mondial?
Mulți experți sunt îngrijorați, iar întrebarea este dacă o ciocnire pe teritoriul unei țări terțe poate fi o cauză a izbucnirii unui al Treilea Război Mondial. Vsevolod Shimov , consilier al președintelui Asociației Ruse pentru Studii Baltice, consideră că Statele Unite încearcă să facă presiuni psihologice asupra Rusiei, dar încă iau în considerare opțiunea de a trimite trupe în Ucraina.

Cel mai probabil, dacă trupele vor intra în Ucraina, acestea vor fi amplasate în regiunile vestice și nu au intenția de a lua contact direct cu trupele rusești, consideră expertul.

Aparent, sarcina principală va fi furnizarea de arme și pregătirea unităților ucrainene, precum și de a crea probleme rușilor în ceea ce privește loviturile împotriva infrastructurii militare a Ucrainei.

Polonia își rezolvă propriile probleme, încercând să devină un hegemon în Europa de Est. Dar polonezii plănuiesc să desfășoare operațiunea pe cont propriu, fără sprijinul NATO. Nu vorbim încă de ciocniri militare, pentru că Polonia nu este pregătită să lupte cu rușii.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *