Harta terorii. Cum va arata Europa in 2020

Harta terorista a Statului Islamic, prezentata de un jurnalist BBC. Ce tari ar urma sa fie cucerite de gruparea extremista.

Andrew Hosken, corespondent BBC, a scris o carte despre Statul Islamic, in care prezinta inclusiv o harta care ar arata planurile teroriste ale acestei organizatii, de cucerire a unor tari.

Conform publicatiei britanice The Mirror, cartea se numeste „Empire of Fear: Inside the Islamic State„, iar pe aceasta harta califatul STI acopera zone din Vest, precum Spania, si se intinde pana in Est, la granita cu China. Andalus, de exemplu, este numele arab care a fost dat pentru anumite parti din Spania, Portugalia si Franta, care au fost ocupate de mauri din secolul 8 pana in secolul 15.

Potrivit sursei citate, jurnalistul sustine ca, de aproximativ 20 de ani, ar exista un „program in 7 pasi” al Statului Islamic, conform caruia America trebuia sa fie provocata sa declare razboi acestei grupari intre anii 2000 si 2003. Un alt punct al acestui plan ar fi fost aparitia revoltelor in tarile arabe intre anii 2010 si 2013.

he

Statul Islamic ar avea pana la 50.000 de membri, precum si bani si prorietati in valoare de aproximativ 2 miliarde de lire sterline – in mare parte datorita controlului pe care gruparea il are asupra campurilor de gaze si petrol in Irak si Siria.

„Ei vor sa preia controlul asupra a tot ceea ce ei considera ca face parte din lumea islamica. Imediat cum vor avea un califat, planul lor este sa se intoarca impotriva restului lumii. Ei au in vedere acest lucru, ca intreaga lume sa fie sub regulile lor.” – sustine Andrew Hosken.

El a mai declarat pentru Daily Record: „Impotriva lor sunt 60 de natiuni, inclusiv SUA si Rusia, asa ca unii poate cred ca asa ceva este de neconceput. Insa la fel ar fi crezut cineva si despre primii pasi. Lumea trebuie sa realizeze ca Statul Islamic nu vrea doar sa-si faca acel califat si sa fie lasat in pace. Ei ne vad pe noi ca fiind sub regulile lor si supunandu-ne ideologiei lor. Deja au destabilizat tari precum Siria si Irak si incearca sa destabilizeze Arabia Saudita si Libia. Recent, aproape ca au distrus principala industrie a Tunisiei, turismul.

VEZI SI: Caz scandalos. Un polițist merge la muncă noaptea, iar ziua își păzește familia de TIGANI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Se pregăteşte din timp un asalt asupra câmpurilor petroliere din Orient. Prima dată arunci pe piaţă mesaje subliminale la prostime să pună botul. Cea mai tare e aia că vor cuceri China şi India. Exact aşa se va duce războiul modern. Amărâţii de occidentali, săracii, vor face mobilizare şi vor trimite la luptă trupele lor. În timpul ăsta, nu-i aşa, statul islamic va sta acasă la butoane şi îi vor toca pe occidentali cu drone, fără să folosească soldaţi. Ptiu drace, cred că m-am prostit după marea masă a proletariatului. Am impresia că e lingivers…ăsta invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.