GENERAL

HAOS TOTAL Ce se va intampla cu copiii care prezintă simptome de coronavirus în timpul orelor de curs

 

scoala educatie coronavirus masca elev foto pixabay com

Ludovic Orban a decis începerea anului școlar în 3 scenarii: roșu, galben și verde.

Acolo unde numărul de cazuri de infectări este sub unul la mia de locuitori în ultimele 14 zile, se aplică planul verde, adică va fi permisă prezența fizică la școală. În localitățile cu până în 3 cazuri la mia de locuitori se aplică scenariul galben, în care se va merge la școală prin rotație și se va face și învățământ online. În scenariul roșu, de peste 3 cazuri la mia de locuitori, cursurile sunt suspendate, iar orele vor fi doar online.

În această situație, părinții se întreabă ce se va întâmpla dacă copilul lor va manifesta simptome chiar în timpul orelor. Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Luminița Barcari, a explicat ce se va întâmpla cu elevii și lucrurile sunt înspăimântătoare: elevul va fi scos din clasă, izolat singur într-un spațiu, până când părinții vor veni și îl vor duce la spital, unde va fi testat.

”Dacă în cazul în care preșcolarii și elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau simptomatologie specifică infectării SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare, adică este copilul izolat într-o sală specială, este anunțat părintele care vine și merge cu el la medicul de familie. În cazul în care se confirmă îmbolnăvirea lui cu SARS-CoV-2, deci la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire într-o clasă, se suspendă cursurile școlare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspenda cursurile școlare ale unității de învățământ pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.”, a spus Barcari la Radio România Actualități.

Stiripesurse.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.