Haos la ÎCCJ în cazul Kovesi. Ce s-a întâmplat în sala de judecată este CUTREMURATOR

Cei prezenţi miercuri la Instanţa Supremă, în sala unde a fost discutat cazul Kovesi, au trecut printr-o serie de incidente stranii, care parcă nu îşi au locul în actul justiţiei.

Scandal mare în sala de judecată, în cursul zilei de miercuri, acolo unde Instanța Supremă a rămas în pronunțare în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Cu toate acestea, în privinţa acestei speţe, în care fosta şefă DNA a contestat măsura controlului judiciar impusă de Secția specială de anchetare a magistraților, care o acuză în principal pentru o presupusă mită cerută lui Ghiță, au apărut o serie de controverse cu privire la procedurile urmate de procurori şi de judecătoare.

Antena 3 spune că în interiorul sălii de judecată au avut loc scene de-a dreptul halucinante:

„Procurorul de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie nu a fost lăsat să susţină măsura preventivă, ci a fost dat afară din sală. În locul acestuia, SIIJ a fost reprezentată de un procuror de la Secţia judiciară a Parchetului General. În loc să susţină măsurile dispune de Adina Florea, procurorul din subordinea lui Lazăr a fost de partea lui Kovesi şi a susţinut concluzii în sensul revocării controlului judiciar”, spune postul TV citat.

Mai mult, se pare că judecătoarea Francisca Vasile i-ar fi transmis procurorului de la SIIJ, înainte de a-l da afară din sală, că şi-ar fi dorit ca la ÎCCJ să fie prezentă Adina Florea, pentru a explica felul în care a făcut urmărirea penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *