GENERAL

ULTIMA ORA Ucigașul din spital, MARTURIE SOCANTA

neamt crima din spital promovata in functie si omorata in aceeasi zi foto 2

Bărbatul care și-a ucis soția, directoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, a făcut primele declarații după crima înfiorătoare. După ce i-a tăiat gâtul femeii, Dumitru Sebastian Patriche le-a spus anchetatorilor că își iubea soția și că a mers în cabinetul ei „să o felicite pentru promovare”.

Autorul crimei șocante din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost prezentat, sâmbătă, instanței cu propunerea de arestare preventivă. Dumitru Sebastian Patriche de 50 de ani este acuzat de omor. El a făcut și primele declarații după ce și-a ucis soția, asistenta șefă Anca Daniela Patriche, de 49 de ani, proaspăt numită directoare de îngrijiri a spitalului.

Incidentul a avut loc, vineri, chiar în cabinetul din incinta spitalului al directoarei și a fost dezvăluit în exclusivitate de evz.ro.

,,Am mers să-mi felicit soția pentru că avansase în carieră”, le-a spus procurorilor Dumitru Sebastian Patriche. De fapt, spun oamenii legii, agresorul își teroriza de multă vreme soția și plănuise să o ucidă.

„Nu mi s-a părut sub influența băuturilor alcoolice, era foarte linștit. A zis că după o conviețuire de 27 de an și-a iubit soția și nu a vrut decât să o felicite că a luat concursul de directoare de îngrijiri medicale”, a declarat Stelian Olteanu – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt, citat de RealitateadeNeamt.net

Procurorul a adăugat că cei doi soți erau în divorț, iar femeia nu solicitase ordin de restricție faţă de soțul său şi nici nu depusese sesizări privind acte de violenţă.

După efectuarea necropsiei, medicii legiști au transmis Prchetului Neamț că moartea femeii a survenit ca urmare a unui traumatism cervical, cu traversarea vene jugulare și carotide, cu hemoragie externă masivă.

Procurorii iau în calcul reînacadrarea juridică a faptei după vizionarea imaginilor de pe camerele de supravegehere care indică un omor cu premeditare, cu intenția clară și directă de a ucide.

În imaginile obținute de RealitateadeNeamt.net se vede cum bărbatul intră în spital îmbrăcat cu un palton negru și având o plasă în mână. Soțul tranzitează zona de așteptare de la parter și se îndreaptă spre scările de acces la etaj, urcând la etajul II.

În rechizitoriul procurorilor, redactat pe baza înregistrărilor din spital, se spune că suspectul Patriche Dumitru Sebastian a privit în cabinetul victimei, după care a închis ușa rămânând pe hol.

Apoi a așteptat ca o persoană de sex feminin să iasă din cabinet, după care a pătuns în interior, unde se afla victima Patriche Anca Daniela. O infirmieră încearcă să intre peste câteva minute, dar ușa pare să fie blocată. Un minut mai târziu mai multe cadre medicale, alertate probabil de strigăte, încercă să pătrundă.

Anca Patriche lucra la Spitalul Județean de pe 1 septembrie 1989, când s-a angajat la secția de chirurgie. Pe 30 ianuarie 2013 a obținut prin concurs funcția de asistent șef de unitate la Sanatoriul Bisericani, iar în martie 2017 a câștigat concursul pentru funcția de asistent șef în secția Chirurgie a Spitalului Județean. Pe 8 ianuarie 2020 a obținut funcția de director de îngrijiri, în urma concursului pe care l-a promovat cu nota 96,20. Încă nu împlinise 50 de ani.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.