HALUCINANT Medic, acuzat că A UCIS pacienți pentru a elibera secția COVID-19

Un medic italian este acuzat că a ucis doi pacienți într-o secție de COVID-19, în vârful pandemiei, „pentru a elibera paturile”.

Medic, acuzat că a ucis pacienți pentru a elibera secția COVID-19. Carlo Mosca, medic în vârstă de 47 de ani, a administrat doze letale de anestezice lui Natale Bassi, în vârstă de 61 de ani, și lui Angelo Paletti, în vârstă de 80 de ani.

Faptele s-au petrecut în spitalul din Lombardia, în martie, susțin procurorii.

Mesajele de pe WhatsApp între infirmiere au dezvălui că-l suspectau pe „nebunul” de Mosca că „și-a ucis pacienții”. Pentru a „elibera paturile” din secția de urgență unde era responsabil.

Poliția investighează acum încă trei decese. După ce a susținut că Mosca a modificat dosarele medicale ale presupuselor sale victime pentru a-și acoperi urmele, scrie Daily Mail.

Carlo Mosca a fost arestat la domiciliul său din Mantua. El neagă acuzațiile care i se aduc, considerându-le ca „nefondate”.

Medicul le-a administrat victimelor succinilcolină și propofol. Ambele substanțe fiind utilizate în secție pentru anestezierea pacienților cu COVID-19. Astfel încât să poată fi intubați, conform documentelor judiciare.

Procurorii spun că pacienții în cauză nu au fost niciodată intubați. Iar Mosca nu a avut niciun motiv să recurgă la anestezie.

O plângere anonimă a fost depusă la sfârșitul lunii aprilie. Procurorii au obținut mesaje WhatsApp despre care au spus că dezvăluie modul în care Mosca a încercat să determine asistenții să colaboreze cu el.

Când a aflat că este anchetat, le-a cerut infirmierelor „să fie de acord cu o versiune de lucru a poveștii”. În timp ce încerca să le facă să „raporteze minciuni”, conform procurorilor.

Medic, acuzat că a ucis pacienți pentru a elibera secția COVID-19. „Nebunul” Carlo Mosca
În mesaje, infirmierele au scris: „Ți-a cerut să administrezi medicamentele fără a-i intuba?”, „Nu ucid pacienți doar pentru că vrea să elibereze paturile”. „E nebun”.

Procurorii susține că medicul le-a cerut colegilor să părăsească camera când a administrat anestezicele.

„Nu mi s-a mai întâmplat asta niciodată”, a spus o asistentă.

Natale Bassi, un diabetic cu boli de inimă, a murit la 20 martie. Două zile mai târziu, Paletti a murit și el.

Intre noiembrie 2019 și aprilie 2020, a existat o creștere cu 70% a comenzilor de succinilcolină și propofol.

Fișele medicale ale victimelor au fost falsificate
Spitalul a intubat doar cinci pacienți în acest timp. Pe lângă crimă, Mosca este acuzat că a falsificat fișele medicale ale presupuselor victime.

Medicul „a editat datele clinice pentru a arăta pacientul ca fiind în faza terminală și, prin urmare, pentru a nu trezi suspiciuni”, indică documentele judiciare.

Mosca, care a fost suspendat din funcție, spune că toate acestea sunt „acuzații nefondate”. El spune că nu a administrat niciodată anestezice și că nu ar fi luat niciodată o viață, ci a salvat vieți.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.