HALUCINANT. Marturii CUTREMURATOARE în cazul femeii arse la Floreasca: Pacienta, aflata pe masa de operație, FUMEGA!

Apar noi mărturisiri șocante în cazul femeii care a luat foc la Spitalul Floreasca din Capitală, chiar pe masa de operații. De asemenea, au fost făcute publice declarațiile asistentelor, brancardierilor și ale îngrijitoarelor. De asemenea, se anunță o sesizare penală la Parchetul General.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat duminică că va depune la Parchetul General o sesizare penală „pentru a elucida procurorii condițiile în care a fost incendiată pe masa de operație o pacientă care se zbate acum între viață și moarte” la Spitalul Floreasca.

„NOI MĂRTURII CUTREMURĂTOARE DESPRE INCENDIEREA PACIENTEI DE LA FLOREASCA!

Mâine ,la ora 10, voi depune la Parchetul General o sesizare penală pentru a elucida procurorii condițiile în care a fost incendiată pe masa de operație o pacientă care se zbate acum între viață și moarte!

Între timp, cu toate că protocolul operator ștampilat și semnat de plagiatorul Beuran îl contrazic, acesta neagă vehement că ar fi participat la operația pacientei”, a scris deputatul USR pe pagina sa de facebook.

Ce conțin declarațiile asistentelor
De asemenea, deputatul Emanuel Ungureanu a publicat și mărturiile unor asistente, îngrijitoare, brancardieri, care descriu momentul în care pacienta de 66 de ani, bolnavă de cancer, a luat foc pe masa de operaţii a Spitalului Floreasca.

„Așez aici mărturiile unor asistente, îngrijitoare, brancardieri, care descriu momentele îngrozitoare trăite de personalul auxiliar care, exact cum am anticipat, este scos vinovat de către medicul Beuran ca fiind singuri responsabili pentru tragedie.

Sunt multe întrebări fără răspuns în această tragedie, vă rog să mă atenționați când veți regăsi fraza de regret în gura lui Beuran pentru drama prin care trece pacienta incendiată și dacă poate explica de ce le-a comunicat în” doi peri” aparținătorilor incendierea rudei lor dacă el nu a participat la momentul tragediei.

Citiți și:  Emanuel Ungureanu: 'Pe românește, Klaus Iohannis și-a băgat... schiurile în populație'

Redau aici ultimele mărturii ale personalului auxiliar, martori la eveniment:

Îngrijitoare:

“În timp ce se desfășura intervenția chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operație, am urmat-o crezând că are nevoe de ajutor. Am auzit țipete, strigându-se : FOC! VENIȚI CU APĂ!
Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1.”

Brancardier:

„Am simțit un miros puternic de fum și am verifica de unde provine. Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operație, FUMEGA.”

Angajat secția Anestezie:

“În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat: foc. A încercat să stingă focul, moment în care medicul anestezist era la capul pacientei ca sa nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă- ca focul să nu ajungă la capul pacientei. ”

Asistent medical:

“La sosirea în sala de operație medicul ne-a informat că pacienta este polialergică, lucru menționat și în foaia de observație și că dorește alcool alb, adică Skinman Soft Protect.

Citiți și:  Emanuel Ungureanu: 'Pe românește, Klaus Iohannis și-a băgat... schiurile în populație'

După ce le-am dat pe masă cele necesare intervenției, inclusiv soluția cerută, medicii au efectuat câmpul operator și au așezat câmpurile sterile.

La un moment dat, după ce au început intervenția, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să miște câmpurile pentru a găsi sursa de foc și a o stinge.

În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombară și toracică către capul pacientei, unde era aparatul de anestezie în funcțiune. Văzând flacăra am luat un alt câmp și am încercat să sting focul. Am auzit mai multe persoane strigând să aducem apă sau ser să stingem focul. Medicul a luat câmpul și a continuat să stingă focul. S-au îndepărtat câmpurile arse de pe pacientă și a fost chemat în sală medicul chirurg plastician de gardă care a evaluat starea pacientei.”

Adevărul va ieși la lumină, îmi voi folosi toată puterea cu care am fost învestit de cetățeni ca pacienții din România să fie tratați cu respect, alături de medicii care își fac datoria cu cinste!”, a mai scris Emanuel Ungureanu, atașând postării declarațiile scrise ale martorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.