HALUCINANT! Jandarmeria a înmormântat cu onoruri militare un SECURIST condamnat

Reprezentanţii Jandarmeriei Cluj au reacţionat după ce un fost colonel de Securitate, condamnat definitiv de statul român pentru fapte care încalcă legislaţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a fost înmormântat la Cluj cu onoruri militare.

În comunicatul trimis luni, 9 noiembrie, se precizează că şefii Jandarmeriei Cluj au fost prezenţi la funeralii. Totodată, reprezentanţii Jandarmeriei au scris că: „În condiţiile în care nu a existat o măsură complementară de degradare militară, persoana la care se face referire avea dreptul la onoruri militare” şi că foştii angajaţi ai M.A:I., cadre militare, au dreptul, la cererea familiilor, la o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare.

Comunicatul Jandarmeriei Cluj:
„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la ceremonia de înmormântare care a avut loc vineri, 6 noiembrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj face următoarele precizări:

În conformitate cu O.M.A.I nr.64 din 2014, cadrele militare ale M.A.I. au dreptul, la cererea familiei, la o ceremonie de înmormântare cu onoruri militare.

În condiţiile în care nu a existat o măsură complementară de degradare militară, persoana la care se face referire avea dreptul la onoruri militare.

Facem totodată precizarea că la respectiva înmormântare nu a participat niciun reprezentant al conducerii instituţiei noastre”.

Reacţia vine după ce Mihai Demetriade, consilier superior la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii – CNSAS, a scris pe Facebook că şefii Jandarmeriei Cluj au participat, vineri, 6 noiembrie, la înmormântarea unui fost ofiţer al Securităţii, condamnat de statul român definitiv pentru fapte care încalcă legislaţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Mai mult, la înmormântarea colonelului Ioan D. Gocan, jandarmii au pus în scenă onoruri militare, salve de puşcă, tricolorul în vânt, legitimându-se, prin asta, de la fostele lui fapte de arme. Mihai Demetriade a postat, cu această ocazie, şi un document care atestă faptul că fostul ofiţer superior de Securitate a fost condamnat oficial de statul român. O copie a sentinţei civile, definitivă şi irevocabilă, explică motivele pentru care fostul colonel Ioan Gocan a fost condamnat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.