HALUCINANT! Electrica Furnizare propune prețuri de peste SASE ORI pentru energie electrică

Electrica Furnizare, compania unde statul român este principalul acționar, trimite oferte de furnizare curent electric la prețuri de peste șase ori mai mari decât cele de până acum.

O astfel de cerere a primit o companie din Cluj-Napoca. Conform unei anexe la contract, se arată că ”Prin prezentul Contract, Clientul acceptă necondiționat următoarea ofertă, care își produce efectele de la data intrării în vigoare a Contractului împreună cu toate detaliile și caracteristicile ei”. Prețul de contract (estimat) cu preț de abonament este de 4,44974 lei/kWh. Asta înseamnă de 6,35 ori mai mult decât contractul de până acum, care era la 0,7 lei/kWh.

Prețul energiei electrice (fără TG) 3.41374 este fix și garantat, de la data de 18.01.2022 până la data de 30.06.2022, se spune în anexa la contract.

În cazul în care Clientul nu plătește abonamentul, va fi sancționat, după cum urmează: pentru datoriile neachitate scadente se vor calcula penalități de întârziere la plată în cuantum de 0.02% din acestea, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data de scadență exclusiv și până la data plății inclusiv ; valoarea totală a penalităților nu poate depăși valoarea facturii. Dacă factura și penalitățile datorate nu au fost achitate, după 20 de zile de la data scadenței, furnizorul transmite Clientului un preaviz (document distinct de factură, care se transmite numai clienților care nu și-au achitat factura în termenul legal), iar după 30 de zile de la data scadenței, dar nu mai devreme de 5 zile de la data transmiterii preavizului, poate întrerupe furnizarea energiei electrice.

ANRE versus Enel
Electrica Furnizare a fost sancționată de către ANRE cu o amendă contravențională în valoare de 200.000 de lei pentru că nu a aplicat schame de sprijin pentru plata facturiilor aferente consumului de energie electrică și gaze naturale din luna noiembrie 2021. Pe lângă amenzi, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul refacerii facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, cu aplicarea schemei de sprijin.

Potrivit ultimelor date disponibile de la ANRE, Electrica Furnizare este cel mai mare furnizor de curent din țară, cu o cotă de 18,3%. Următorii sunt Enel Energie Muntenia, cu 9,1%, și E.ON Energie România, cu 8,8%.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *