HALUCINANT. Bărbat de 75 ani ucis de poliție pentru că a refuzat masca la supermarket. Unde s-a petrecut tragedia

 

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost ucis în urma unui incident declanșat dintr-o dispută cu privire la refuzul de purtare a măștii.

Potrivit poliției, au fost chemați la magazinul Valu-Mart din Minden, Statul Ontario, după 8 dimineața, miercurea trecută, pentru că un bărbat în vârstă a vrut să facă cumpărături fără să poarte masca. Nu este clar în acest moment dacă bărbatul a avut sau nu o afecțiune medicală care îl împiedica să poarte o mască. Ceea ce este clar, însă, este că alegerea lui de a nu purta mască a declanșat un lanț de evenimente care a dus la moartea sa prematură.

„Când am ajuns aici, toată lumea vorbea despre asta”, a spus Tianna Frances, angajată la magazinul Valu-Mart din Minden. „Colegii mei au fost cam tulburați, da.”

„Cred că bătrânul s-a supărat și nu a vrut [să poarte mască]. Nu ne-am descurcat cu el, pentru că este într-adevăr împotriva regulilor. Așa că a trebuit să apelăm la poliție”, a spus Frances.

Poliția spune că, după ce angajații magazinului s-au confruntat cu bărbatul pentru că nu purta o mască, el ar fi agresat unul dintre angajați înainte de a pleca. Potrivit poliției, ofițerii au încercat să oprească autoturismul suspectului, dar s-au abținut „în interesul siguranței publice” înainte de a face o anchetă de urmărire. A spus Sergentul Jason Folz.

După cum raportează postul CBC , Unitatea de Investigații Speciale din Ontario (SIU) a declarat că bărbatul a plecat, iar un ofițer a văzut mașina și a început să o urmărească pentru o scurtă perioadă de timp. Pe baza plăcuței de înmatriculare, ofițerii s-au îndreptat spre o casă de pe Indian Point Road, a spus SIU.

Când doi polițiști au ajuns la locuința bărbatului, s-a desfășurat o „interacțiune”, iar cei doi ofițeri au deschis focul împotriva bărbatului de 73 de ani, potrivit autorităților. Bărbatul a fost împușcat și la 3 ore după ce a refuzat să poarte o mască, era mort.

Ofițerii au pretins că au recuperat două arme de foc din proprietatea bărbatului. Cu toate acestea, polițiștii nu au specificat dacă bărbatul a tras sau nu asupra lor sau dacă a fost în posesia armelor atunci când au tras asupra lui.

Vecinii bărbatului care a vorbit cu CBC News au declarat că incidentul a pus în atenția publică un cartier de obicei liniștit.

„Ne pune pe harta infracțiunilor pentru un motiv greșit”, a spus Gary Barnett. „Haliburton este un loc minunat, un loc la țară foarte liniștit, este un loc minunat pentru a trăi. Acesta este un șoc. N-am avut niciodată acest tip de evenimente.

Ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *