HALUCINANT. Bărbat de 75 ani ucis de poliție pentru că a refuzat masca la supermarket. Unde s-a petrecut tragedia

 

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost ucis în urma unui incident declanșat dintr-o dispută cu privire la refuzul de purtare a măștii.

Potrivit poliției, au fost chemați la magazinul Valu-Mart din Minden, Statul Ontario, după 8 dimineața, miercurea trecută, pentru că un bărbat în vârstă a vrut să facă cumpărături fără să poarte masca. Nu este clar în acest moment dacă bărbatul a avut sau nu o afecțiune medicală care îl împiedica să poarte o mască. Ceea ce este clar, însă, este că alegerea lui de a nu purta mască a declanșat un lanț de evenimente care a dus la moartea sa prematură.

„Când am ajuns aici, toată lumea vorbea despre asta”, a spus Tianna Frances, angajată la magazinul Valu-Mart din Minden. „Colegii mei au fost cam tulburați, da.”

„Cred că bătrânul s-a supărat și nu a vrut [să poarte mască]. Nu ne-am descurcat cu el, pentru că este într-adevăr împotriva regulilor. Așa că a trebuit să apelăm la poliție”, a spus Frances.

Poliția spune că, după ce angajații magazinului s-au confruntat cu bărbatul pentru că nu purta o mască, el ar fi agresat unul dintre angajați înainte de a pleca. Potrivit poliției, ofițerii au încercat să oprească autoturismul suspectului, dar s-au abținut „în interesul siguranței publice” înainte de a face o anchetă de urmărire. A spus Sergentul Jason Folz.

După cum raportează postul CBC , Unitatea de Investigații Speciale din Ontario (SIU) a declarat că bărbatul a plecat, iar un ofițer a văzut mașina și a început să o urmărească pentru o scurtă perioadă de timp. Pe baza plăcuței de înmatriculare, ofițerii s-au îndreptat spre o casă de pe Indian Point Road, a spus SIU.

Când doi polițiști au ajuns la locuința bărbatului, s-a desfășurat o „interacțiune”, iar cei doi ofițeri au deschis focul împotriva bărbatului de 73 de ani, potrivit autorităților. Bărbatul a fost împușcat și la 3 ore după ce a refuzat să poarte o mască, era mort.

Ofițerii au pretins că au recuperat două arme de foc din proprietatea bărbatului. Cu toate acestea, polițiștii nu au specificat dacă bărbatul a tras sau nu asupra lor sau dacă a fost în posesia armelor atunci când au tras asupra lui.

Vecinii bărbatului care a vorbit cu CBC News au declarat că incidentul a pus în atenția publică un cartier de obicei liniștit.

„Ne pune pe harta infracțiunilor pentru un motiv greșit”, a spus Gary Barnett. „Haliburton este un loc minunat, un loc la țară foarte liniștit, este un loc minunat pentru a trăi. Acesta este un șoc. N-am avut niciodată acest tip de evenimente.

Ortodoxinfo.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *