HALUCINANT – Acuzații EXTREME în CSM: PSD ar fi AMENINȚAT cu MOARTEA judecătorii și procurorii

În plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a discutat despre evenimentele de la mitingul PSD, cel în care magistrații au fost puși la zid. Mihai Bălan, judecător și membru al CSM, susține că afirmațiile lui Liviu Dragnea despre brigăzile albe și ”mergem până la capăt” ar reprezenta, de fapt, o aluzie la celebrele ”brigăzi roșii” din Italia anilor 70, o grupare teroristă specializată în uciderea și intimidarea magistraților care anchetau cazuri de corupție.

”Am observat în repetate rânduri că, ori de câte ori formulăm vreo critică la adresa celorlalte puteri sau în legătură cu legile justiţiei sau cu codurile cu privire la care suntem chemaţi să răspundem, se asociază această afirmaţie a noastră cu politicul şi se se spune că are caracter politic. Mie mi se pare extrem de grav să spui că într-o astfel de situaţie, dacă am reacţiona ca şi Consiliu pentru apărarea independenţei sistemului judiciar, ne-am angaja într-o discuţie politică.

Este vorba de nişte afirmaţii foarte grave care depăşesc acel limbaj, care din păcate, l-am acceptat prea mult şi se transformă în nişte ameninţări.

VEZI SI: CUTREMUR în DNA: Trei procurori vor fi ANCHETAȚI pentru OUG 13

S-a facut o referire la niste brigăzi albe care vor merge pana la capăt. Poate pentru cei care erau prezenți la miting nu s-a înțeles foarte bine ce e cu aceste brigăzi alte, dar cei care au înțeles aluzia este vorba despre acele brigăzi roșii din Italia, care au acționat din 1970, o grupare teroristă care a avut ca principal obiect de activitate intimidarea și asasinarea judecătorilor, procurorilor, polițiștilor, care se ocupau de cazurile de corupție din Italia. Aceste afirmații cred că depășesc orice limită! Dacă nici acum CSM nu constată că s-a depășit orice limită și că ar trebui să revenim pe făgașul normal (…) cred că este foarte, foarte grav”, a declarat Mihai Bălan, în plenul CSM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.