HALAL JUSTITIE! Unul dintre dosarele grele ale DIICOT, desființat de judecători

Unul dintre dosarele „grele” ale DIICOT Buzău instrumentat de fostul procuror Nicolae Petroșel ar putea fi închis definitiv, după ce rechizitoriul nu a fost refăcut nici a doua oară.

Judecători de la Curtea de Apel Ploiești au constatat neregularitățile actului de sesizare a instanței în dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu, zis ”Piticu” și alți doisprezece inculpați, printre care fostul judecător Mihail Stănescu, un executor judecătoresc și mai mulți polițiști, nu au fost remediate de procurorii DIICOT în decembrie 2018 și atrage imposibilitatea stabilirii obiectului și limitelor judecății, motiv pentru care au decis în camera preliminară restituirea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT -Serviciul Teritorial Buzău. Decizia este definitivă.

Odată restituit, ancheta trebuie refăcută, însă este puțin probabil ca dosarul să se mai întoarcă în instanță după ce judecătorii au decis în luna noiembrie 2018, tot în camera preliminară, să excludă toate probele rezultate din înregistrările comunicaţiilor și în mediu ambiental efectuate în baza mandatelor.

Dosarul a fost trimis în instanță în 27 aprilie 2017, iar de atunci s-a plimbat între Curtea de Apel Ploiești și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sursa: Ziarul Opinia Buzau

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *