Hackerul Guccifer solicită din Penitenciarul Arad, deducerea pedepsei

Marcel Lazăr Lehel, hackerul cunoscut sub numele de Guccifer solicită Tribunalului Arad deducerea pedepsei.

În fapt, hackerul a înaintat o cerere către Tribunalului Arad, solicitând să i se deducă din pedeapsă o anumită perioadă de timp. Este vorba, se pare, despre perioada de timp în care a fost încarcerat în SUA, aici unde a şi fost condamnat la închisoare.

Tribunalul Arad a decis să amâne cauza pentru data de 7 martie. Motivul? „Pentru ca persoana condamnată să depună copie de pe hotărârea de condamnare în Statele Unite ale Americii”, se arată în soluţia Tribunalului Arad din 27 februarie – dată la care a avut loc prima înfăţişare în această cauză.

Condamnarea din SUA

La 1 septembrie 2016, arădeanul Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la închisoare de către o instanţă federală americană din statul Virginia după ce, în perioada 2012-2014, a accesat ilegal aproximativ 100 de conturi de email ale unor personalități politice precum membri ai familiei Bush, fostul secretar de stat Colin Powell – apropiat și colaborator al a fostului președinte George W. Bush, și Sidney Blumenthal – fost „ajutor” al președintelui Bill Clinton, ulterior consilier neoficial al senatoarei Hillary Clinton – fosta candidată a Partidului Democrat în cursa electorală pentru preşedinţia Statelor Unite ale Americii. După ce Guccifer a reușit să aibă acces la conturile de email ale victimelor sale, a comis fraudă, furt de identitate și hărțuire, hacherul predând unele convorbiri sau/și documente pe care le-ar fi găsit în acele emailuri. Marcel Lazăr Lehel și-a recunoscut faptele, iar judecătorul, care l-a condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare, a precizat că era necesară o pedeapsă dură pentru a descuraja viitoarele accesări ilegale ale computerelor. Totodată, Guccifer a făcut publice emailuri cu mesaje de dragoste și fotografii pe care Corina Crețu, comisar european, i le-ar fi trimis lui Colin Powell în perioada 2010-2011.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

VEZI SI: ROMANUL care A SALVAT OMENIREA: Guccifer L-A ADUS LA PUTERE PE TRUMP / VIDEO

7 ani de la Tribunalul Bucureşti

Guccifer a fost condamnat la închisoare şi în România după ce a spart conturile de e-mail ale şefului SRI, George Maior, europarlamentarului Corina Creţu, dar şi al încă unei persoane. „Am recunoscut şi recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmăririi penale. Regret faptele săvârşite. Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau că aş fi pericol la siguranţa naţională. Aş spune că este vorba despre trei conturi de email particulare care au fost preluate de mine fără să existe un prejudiciu material sau vătămare corporală. Probabil, toată lumea a avut într-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte şi nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atât de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu”, a declarat Guccifer, în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti care l-au condamnat în 2014 la 7 ani de închisoare.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Extrădat în SUA, adus înapoi în România

Guccifer a fost extrădat în SUA în luna martie 2016. După condamnare, Marcel Lazăr Lehel a fost adus în România, în 11 octombrie, sub escortă. Momentan îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Arad.

VEZI SI: Oare DE CE a fost trimis INAPOI IN ROMANIA, IN TIMPUL ALEGERILOR din SUA, HACKERUL GUCCIFER? – VIDEO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.