Celebru analist politic, H. D. Hartmann: Obiectivul secret al campaniei ruse în Ucraina

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre cel mai devastator efect al războiului din Ucraina.

În cadrul emisiunii Geostrategica, la DC News, H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre efectul umanitar devastator pe care agresiunea rusă din Ucraina îl generează:

„Lăsând datele pe care ni le dau ambele părți, eu mă uit la datele oferite de Organizația Mondială pentru Migrație. Sunt 8 milioane de ucraineni care au fugit din calea războiului. Este o depopulare a regiunii. Vorbim de 8 milioane, nu de 80.000, de 800.000 sau de un milion. Indirect, prin această cifră, un analist poate să înțeleagă imaginea devastatoare a acestui război și forțele care sunt puse în aplicare și distrugerile care au loc.

Ca să-ți fugă 8 milioane de oameni în nici 3 luni de război este enorm. E jumătate din populația României. Aici nu mai vorbim de un război de cucerire în care – am cucerit, ne-am numit primarii și vorbim rusă în loc de ucraineană – Aici este un război care duce la depopulare, ceea ce cred că este, de fapt, unul dintre obiectivele secrete ale acestei campanii ruse de ocupare a Ucrainei. Vor să depopuleze de populație ucraineană teritoriile pe care le ocupă, ceea ce este foarte grav. Asta au vrut și nemții când au intrat în URSS, să depopuleze prin genocid teritoriile ocupate și să aducă aproape 3 milioane de germani, să populeze din nou Ucraina și aceste spații.

Citiți și:  Putin, mesaj ULUITOR pentru ucraineni

Depopularea este măsură a războiului și nu cred că este doar efect, ci este o politică conștientă a armatei ruse de ocupație și astfel se intră în terenul Germaniei din al doilea Război Mondial.“, a precizat, la DC News, H. D. Hartmann.

Stoltenberg spune că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia
Ucraina „poate să câştige” războiul împotriva Rusiei, care „nu se derulează” aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat duminică secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, potrivit Agerpres. Stoltenberg a afirmat în finalul unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din NATO că „ofensiva sa majoră (a Rusiei) din Donbas a ajuns într-un punct mort” şi „Rusia nu şi-a atins obiectivele strategice”.

Citiți și:  Decizia care va înfuria UE. Mutarea lui Viktor Orbán, fără precedent faţă de Ucraina

Secretarul general al NATO a adăugat că recentul anunţ al Finlandei şi Suediei că îşi vor depune candidatura la alianţa militară nord-atlantică reprezintă dovada că agresiunile „nu dau roade”. „Aderarea lor va întări securitatea noastră comună şi va demonstra că uşa NATO este deschisă, iar o agresiune nu dă roade”, a subliniat Stoltenberg.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.