“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

Guvernul vrea să limiteze plățile în numerar. Este un nou pas spre interzicerea banilor lichizi. NU vom accepta!

Guvernul României intenționează să limiteze drastic plățile în numerar făcute de persoanele juridice și fizice, conform unui proiect de lege privind noi măsuri fiscale și bugetare, anunță R3Media.

plati bani cash restrictionate magazine cash and carry limita 2000 lei 858909

Potrivit sursei citate, proiectul prevede că persoanele juridice și fizice care prestează activități economice nu pot încasa mai mult de 1.000 de lei de la o altă persoană. În legea actuală, plafonul este 5.000 de lei.

Totodată, magazinele cash and carry nu vor mai încasa mai mult de 2.000 de lei, numerar de la o persoană. Acum, plafonul este de 10.000 de lei.

Toate persoanele juridice și fizice care desfășoară activități economice nu vor putea face plăți zilnice, care să depășească 1.000 de lei /persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi. În acest moment, plafoanele sunt de 5.000 de lei/persoană, respectiv 10.000 de lei/zi.

Senatorul Claudiu Târziu a criticat intenția Guvernului Ciolacu de a limita plățile în numerar, avertizând că această măsură nu reprezintă altceva decât un pas spre interzicerea banilor fizici.

„Limitarea plăților în numerare la 2.000 de lei, un pas înainte spre interzicerea banilor lichizi. Nu vom accepta!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.

Proiectul propus de Guvernul Ciolacu vine pe fondul existenței în Parlament a unei inițiative a PSD și PNL care urmărește să restricționeze plata numerar, inclusiv a salariilor către angajați.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.