Guvernul si-ar fi facut ONG de sifonat bani la tigani

Traian Băsescu a cerut luni reexaminarea Legii privind înfiinţarea Fundaţiei “Proiect Ferentari”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ prevede, la art. 1, prin derogare de la OG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, înfiinţarea Fundaţiei “Proiect Ferentari” a Secretariatului General al Guvernului, persoană juridică română, apolitică, fără scop patrimonial, de utilitate publică.

Dar o fundaţie este un ONG. ONG = organizaţie non-guvernamentală. Măi tată, măi! Guvernul şi-a făcut… o organizaţie non-guvernamentală, prin derogare de la un act normativ emis chiar de el, de guvern! Oare de ce?

La art. 2, se stipulează că fundaţia are ca obiective principale “îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor de etnie romă în comunităţile în care aceştia trăiesc, precum şi identificarea şi administrarea finanţării, cu celeritate şi transparenţă (sanchi!), a obiectivelor de investiţii în comunităţile de romi, indiferent dacă acestea se află în mediul urban sau rural”.

Citiți și:  Incepe asaltul pe PNRR de la Guvern! News alert

Dar pentru acest obiect de activitate, în subordinea Executivului, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), există deja Agenţia Naţională pentru Romi! În proiectul de lege nu se prevede ce rol are SGG, dar se afirmă că “se înființează Fundația «Proiect Ferentari» a Secretariatului General al Guvernului”, nefiind clar dacă fundatia e în subordinea SGG, ori dacă SGG e fondator al entității.

Nu se stabilesc clar, în expunerea de motive, argumentele aflate la baza derogării de la art. 1. Simpla invocare a “situației de fapt existente la momentul actual” nu e suficientă ca să fundamenteze elaborarea proiectului de lege.

Noi credem (dar poate că ne înşelăm) că sunt toate condiţiile constitutive pentru următorul context: guvernul penalilor vrea să sifoneze bani de la buget şi fonduri extracomunitare în buzunarele bulibaşelor ţiganilor, pentru motivarea acestora în anul electoral 2014, la europarlamentare şi la prezidenţiale.

Citiți și:  Planul Guvernului: toată populația, vaccinată / A cumpărat doze cât pentru o populație de 28 milioane de locuitori

USL şi în primul rând PSD se pregăteşte să pună mâna pe ţară definitiv şi irevocabil, integrând la nivel naţional mafii felurite, dezvoltate pe domenii specializate. Dacă acest proiect de integrare mafiotă va reuşi, va fi foarte greu pentru România să scape vreodată de mafie şi de corupţie.

Dezvoltarea şi viitorul ţării vor fi dramatic afectate. Cele peste două decenii pierdute până acum din cauza înţelenirii societăţii româneşti cu mafiile postcomuniste, la care se vor adăuga încă două-trei de înstăpânire a acestor mafii, vor însemna în total aproape jumătate de secol de stagnare.

Să luăm aminte.

LASA UN COMENTARIU