Guvernul pregătește închiderea teraselor după o anumită oră

Guvernul pregătește închiderea teraselor după ora 23 pentru a preveni răspândirea accentuată a epidemiei de coronavirus. Potrivit surselor citate de postul de televiziune Antena 3, măsura va fi aplicată începând de luna viitoare.

Executivul ia în considerare acest lucru având în vedere concentrația de populație în rândul unor evenimente sociale, în special în zona de litoral și urban.

Antena 3 mai notează că inițial s-a discutat închiderea teraselor la ora 22.00, însă premierul ar fi pledat pentru ora 23.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat zilele trecute la Digi 24, că în cazul în care cetățenii continuă să nu respecte regulile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, ar putea fi luate noi măsuri restrictive în ceea ce privește terasele – prima dintre acestea fiind limitarea orarului lor de funcționare – până la ora 22 sau 23.

„Eu nu susțin închiderea teraselor atâta timp cât sunt respectate regulile. Dacă vedem că regulile nu se respectă și nu se respectă atunci prima măsură mai restrictivă ar fi să le limităm, evident, să le limităm orarul de deschidere și de închidere, funcționarea în timp. Dacă lucrurile se întâmplă într-un ritm mai accentuat, nerespectarea regulilor noaptea, evident că singura soluție este să nu le mai lăsăm deschise după ora 22, după ora 23. Haideți, totuși, să vedem. N-aș susține o așa măsură bruscă atâta timp cât aș vedea că în perioada imediat următoare lucrurile intră într-o oarecare normalitate”, a spus Virgil Popescu la Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.