“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Guvernul pregătește deja măsurile! RESTRICTII de Revelion

restrictii sarbatori crop 1638178382

Vești de ultimă oră pentru români. În contextul în care mai sunt doar câteva săptămâni până când sărbătorile de iarnă și Revelionul vor avea loc, Guvernul a început deja să pregătească un nou set de măsuri care urmează să intre în vigoare. Toată România trebuie să știe.

Conform ultimelor informații, petrecerile de Revelion ar urma să se încheie la ora două dimineața. În ceea ce privește programul de funcționare al magazinelor din țară, Executivul ar avea în plan ca acestea să poată funcționa până la ora 23:00. Totodată, o altă măsură luată în calcul de Guvern o reprezintă creșterea gradului de ocupare în hoteluri, pensiuni și restaurante până la 70%.

De menționat este faptul că cel mai probabil toate măsurile și modificările vor fi aprobate abia săptămâna viitoare într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând apoi o Hotărâre de Guvern, aprobată de Executiv.

Pe de altă parte, până în momentul de față nu este cunoscut încă cum va funcționa programul restaurantelor, al cafenelelor sau al cluburilor, dar și intervalul în care vor putea dura petrecerile, sau modul în care accesul se va face în incinta acestora.

Totodată, un alt aspect care până în momentul de față este necunoscut îl reprezintă masca de protecție, care nu se știe dacă va rămâne obligatorie în spaţiile publice neaglomerate, în localităţi cu incidenţă sub 3 la mie. De asemenea, încă nu se știe ce va decide Executivul în legătură cu slujbele religioase din interior și dacă va exista o limită de participanţi.

Anunțul făcut de Alexandru Rafila
Amintim faptul că și profesorul Rafila a vorbit despre noul set de măsuri. El a anunțat că în această săptămână subiectul va fi dezbătut și adoptat.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, a spus Rafila într-o conferință de presă.

În ceea ce privește evenimentele exterioare, ministrul Sănătății susținea că nu se poate vorbi de petreceri, adăugând că evenimentele cu un număr mare de persoane nu sunt recomandate, în special în contextul în care varianta Omicron a ajuns deja în România.

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri. Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un elemenmt de nerespetare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a spus Rafila.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.