Guvernul morții. Cine va plăti pentru aceste crime?

Guvernul Cîțu a înregistrat un record absolut de morți Covid

Numărul deceselor înregistrate zilnic în România ultimelor zile l-a depășit chiar pe cel al marilor țări europene într-o săptămână. Mor oamenii pentru că nu au ventilatoare, cum insinua Florin Cîțu? Nici vorbă. Mor pentru că nu primesc tratamente la timp, că doar nu-i vindecă oxigenul. De ce nu primesc tratamente la timp? Pentru că așa a decis Guvernul.

Dacă s-ar mai menține ritmul de producție morți Covid pe zi vreo șase luni, populația României s-ar înjumătăți, punând la socoteală și decesele cauzate de celelalte boli și interdicția aproape totală la internări și intervenții chirurgicale. Probabil că acesta este și scopul celor care, din nefericire, ne conduc. Însă, în toată această nenorocire care s-a abătut pe capul românilor există și o veste bună. Prin noiembrie numărul de cazuri va scădea, iar cel târziu din decembrie autoritățile din România vor fi obligate să trateze cu anticorpii monoclonali, medicamentul care, potrivit medicilor din întreaga lume, va pune capăt pandemiei. Până atunci însă există favipiravirul, căruia Guvernul i-a dat drumul, scrâșnind din dinți, doar limitat. Prin spitale.

Ce trebuie să facă oamenii testați pozitiv, cu simptome, vârstnici sau cu boli asociate? Să se înghesuie în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, peste ceilalți oameni disperați care au venit pentru alte afecțiuni, și să spere că medicii specialiști de acolo le vor prescrie favipiravir, ca să-l poată lua de la farmacia cu circuit închis. Așa a decis Guvernul să ajute bolnavii Covid și să reducă internările în spitale și în secțiile ATI. Antiviralul favipiravir există în spitale, dar important este ca acesta să fie administrat în primele zile de la debutul bolii, pentru că altfel este prea târziu.

”Se ajunge aici pentru că oamenii vin de foarte multe ori târziu la spital şi nu sunt suficiente locuri pentru evaluare. Pacientul ajunge târziu, iar atunci va fi face târziu analizele necesare, computerul tomograf şi ce mai trebuie. Şi atunci există riscul să nu primească la timp tratamentul potrivit şi să ajungă la formele complicate ale bolii. Plus faptul că sunt foarte mulţi pacienţi bolnavi, care au şi alte afecţiuni, unele grave, şi acesta este un factor important”, a declarat dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Pacienții critici, fără tratament

România a activat Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12.700 de flacoane de Tocilizumabum, un medicament folosit în apariția furtunii de citokine la bolnavii Covid-19. ”Deja avem oferte clare din partea Poloniei și, prin programul RESCUE, din partea Olandei pentru concentratoare și la Tocilizumabum încă așteptăm, pentru că se pare că nu există numai la noi probleme de livrare. Există o discuție și privind un tratament pentru anticorpi monoclonali din Germania”, a declarat Raed Arafat. Povestea crizei de Tocilizumabum nu este chiar întâmplătoare. În luna mai a acestui an, Guvernul Cîțu a ridicat restricțiile de export a medicamentelor utilizate în Covid, printre care și Tocilizumabum, în loc să creeze stocuri de siguranță, preferând să facă stocuri inutile de Redemsivir, pe care nimeni nu-l mai folosește. La începutul lunii septembrie, compania producătoare a anunțat un deficit temporar de livrare a medicamentului, iar din acel moment criza s-a acutizat.

Fără Covid, din primăvară

Medicul infecționist Adrian Marinescu a reiterat faptul că în primăvară vom scăpa de Covid, având în vedere imunizarea masivă a populației, obținută pe cale naturală sau prin vaccinare. ”Cred că din primăvară vom trece la etapa de convieţuire, pentru că se va ajunge la protecţia la nivelul populaţiei extinsă. Cei care s-au vaccinat şi se vor vaccina, plus cei care au trecut şi vor trece prin boală până în primăvară, toate astea se vor aduna şi vor asigura o protecţie importantă la nivelul populaţiei. Vor fi cazuri izolate, chiar dacă infecţia nu va dispărea de tot”, a afirmat dr. Adrian Marinescu.

Autor – Claudia Marcu, Ziarul National

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu