Guvernul, lovit IN PLIN. Hunor: „Lucruri absolut de neînţeles ce face Guvernul”

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că este nemulţumit de activitatea Guvernului Ludovic Orban atât în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare, cât şi a celei economice.

„Criza politică există în România de 8-10 ani de zile, de fapt din 2012 suntem într-o criză politică permanentă. O criză politică mai mare decât Iohannis cu PNL de 6 luni de zile, din martie, nu vorbesc din noiembrie, aţi fi putut gândi la un moment dat? Da, sunt nemulţumit de activitatea Guvernului. Mai găsiţi vreun om în ţara asta să fie mulţumit de activitatea Guvernului? (…) Mă refer la gestionarea crizei sanitare, crizei economice. Dar şi aici trebuie să fim foarte corecţi: sunt miniştri care au gestionat şi gestionează cât de cât domeniul de activitate şi sunt miniştri care nu există, începând cu ministrul de Externe. Dumneavoastră dacă credeţi că ministrul de Externe a făcut ceva în şase luni de zile… Să ai un ministru de Externe care nu pleacă din ţară, stă acasă, (…) fumează trabuc cu mănuşi de cauciuc, asta e o activitate extrem de importantă pentru ministrul de Externe. Dar nu iese din ţară (…). Că a primit acasă e un lucru, dar unde a plecat şi ce a făcut pentru ţară e un alt lucru. Toţi miniştrii de Externe umblă şi caută şi construiesc relaţii, inclusiv economice. În România nu există ministru de Externe”, a susţinut Kelemen Hunor la Adevărul Live.

Acesta a criticat şi activitatea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Sunt nemulţumit fiindcă începe şcoala mâine-poimâine şi nimeni nu ştie, nici eu nu ştiu, ce trebuie să fac cu fiica mea. Va merge, nu va merge, cât va sta, în ce condiţii va sta. Deci, un haos mai mare nu am văzut. Dacă vă uitaţi la ţările din zona noastră, să nu mergem în ţări mai îndepărtate, veţi vedea că peste tot se ştie ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Începe şcoala de la 1 septembrie sau pe 15 septembrie, la noi încă nu se ştie nimic (…). Ministrul Sănătăţii e preocupat cu lucruri absolut interesante. (…) Face la Braşov, pe lângă Mureş, încă un spital regional, semi regional în zona Centru (…) Aşa ceva nu există, să ai în Târgu Mureş un spital bun universitar şi tu, din motive electorale, să faci din spitalul de la Braşov spital regional şi să dai acolo două judeţe ca să ai susţinere pentru a spune că va deveni spital regional, semi regional. Nici măcar elicopterul nu poate să aterizeze, aterizează la Ghimbav şi de acolo sunt duşi bolnavii la spital, dacă e cazul să vorbim despre urgenţe. Deci, lucruri absolut de neînţeles ce face Guvernul”, a afirmat liderul UDMR.

Stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *