Guvernul impune DICTATURA bancilor si restrictioneaza platile in numerar

Guvernul Victor Ponta va introduce în România dictatura băncilor prin limitarea plăţilor în numerar pentru persoane fizice şi companii. Prin această măsură nedemocratică se urmăreşte limitarea libertăţilor financiare a persoanelor, urmărirea şi înregistrarea fluxului de capital privat şi îmbogăţirea suplimentară a băncilor prin comisioanele impuse clienţilor în schimbul tranzacţiilor efectuate pentru realizarea plăţilor.

Mai precis, plăţile în numerar între persoane fizice vor fi limitate la 10.000 de lei pe zi, iar plafonul pentru plăţile în numerar pe care le pot face firmele, către alte companii sau persoane fizice, va fi redus la jumătate, de la 10.000 lei la 5.000 de lei pe zi, a declarat săptămâna trecută ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, într-un interviu acordat Agerpres.

Citiți și:  DOCUMENT: RESTRICTII în România! Intră în vigoare de luni, 9 noiembrie

În prezent nu există plafon pentru plăţile în numerar între persoane fizice, dar guvernul doreşte ca până la sfârşitul lunii februarie să anuleze această libertate.

Oficial, măsura privind reducerea plăţilor în numerar face parte dintr-o serie de măsuri fiscale pentru reducerea evaziunii fiscale şi îmbunătăţirea colectării veniturilor bugetare, pe care ministrul Daniel Chiţoiu intenţionează să le promoveze în prima parte a anului 2014. Alte măsuri fiscale avute în vedere sunt introducerea caselor de marcat fiscale cu jurnal electronic, schimbarea sistemului de penalităţi şi simplificarea şi detalierea rambursării de TVA. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile