Guvernul da unda verde la pacanele si pariuri: Fara impozit la jocurile de noroc in schimb vor introduce taxa pe domeniile .ro

Guvernul nu va mai impozita veniturile obtinute din jocurile de noroc, pe motiv ca nu poate afla castigurile realizate din aceasta sursa.

Informatia apare intr-un proiect de ordonanta de urgenta, potrivit Mediafax.

„Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri in aplicarea prevederilor fiscale in cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat ca este dificila determinarea venitului obtinut de participant, de la acelasi platitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor si cluburilor de poker.

Avand in vedere dificultatile intampinate in aplicarea reglementarilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabila a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus mentionate”, se arata in proiectul de ordonanta.

Decizia se va aplica si jocurilor on-line care urmeaza sa fie licentitate in tara noastra in perioada urmatoare.

Conform documentului, impactul masurii va fi compensat din incasarile „provenite din modificarea taxelor” prevazute de legislatia in materie pentru desfasurarea activitatii in domeniul jocurilor de noroc, „legislatie ce urmeaza a fi aplicata odata cu intrarea in vigoare a acestei ordonante”.

Mai mult, ea va aduce un plus de 34,2 milioane lei la bugetul de stat.

Documentul include si exemple de situatii in care autoritatile au constatat ca exista „dificultati in aplicarea prevederilor fiscale”, respectiv in determinarea castigului la nivelul fiecarui participant si, implicit, a impozitului aferent.

Astfel, Guvernul arata ca in cazul jocurilor jocurile de tip slot-machine (cunoscute sub denumirea de „pacanele”), ele presupun o activitate de scurta durata, repetata chiar de mai multe ori pe zi, de multe ori concomitent la mai multe aparate ori in mai multe locatii, cu diverse castiguri, astfel incat nu se poate determina cu precizie valoarea castigului.

Intrebat, luni, de acest proiect de OUG, premierul Victor Ponta a replicat scurt: „Nu am cunostinta de asa ceva”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *