“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

GUVERNUL a hotarat! RASTURNARE de situatie in cazul CONTRIBUTIILOR

bani lei 01347500

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, ca Guvernul s-a razgandit in ceea ce priveste transferul contributiilor catre angajat, astfel ca ele nu se vor mai face complet, ci partial, avand totusi un impact asupra salariilor nete, asa ca pana nu vad un draft de lege, sindicalistii nu renunta la proteste, informeaza Ziare.com.

“Se doreste transferarea unor parti de contributii de la angajator la angajat conform celor discutate care ramane sa le vedem efectiv in urmatoarele zile intr-un document oficial. Ceea ce s-a specificat este ca fondurile speciale – somaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare al salariilor, concedii medicale, inclusiv obligatiile angajatorului pentru conditii de munca deosebite si speciale – vor ramane in continuare in sarcina angajatorului.

Deci din totalul obligatiilor sale vor fi transferate aproximativ numai 20% din cele 22,7 contributii pentru conditii normale sau se adauga cinci puncte procentuale pentru deosebite si zece puncte procentuale pentru speciale”, a afirmat Hossu, la finalul intalnirii pe care sindicalistii au avut-o la Palatul Victoria cu vicepremierul Marcel Ciolacu si cu ministrii Muncii, Sanatatii, Finantelor si Justitiei.

In acelasi timp, el a aratat ca potrivit precizarilor ministrului Justitiei, “fara sa se prejudicieze problema dreptului de proprietate, legea va prevedea in mod expres si imperativ faptul ca angajatorii sunt obligati sa creasca cu 20% nivelul salariilor brute la care se vor aplica noile contributii sociale de 35% pentru angajat si la restul cele 10% impozit pe salariu”.

VEZI SI: O noua BOMBA din partea OLGUTEI: „Din cauza lui Soros nu mai putem DUBLA decât SALARIILE parlamentarilor!”

In conditiile respective cresc salariile nete si in sectorul economic privat, mixt sau de stat cu aproximativ 8% in structura data, a mai sustinut liderul sindical, conform sursei.

“In acelasi timp s-a convenit, cel putin aparent e convenit cu sectorul bugetar, ca de fapt in 153, legea de salarizare bugetara, cresterea de 25% prevazuta pentru 1 ianuarie 2018 include si transferul de taxe sociale. Deci, practic, sectorul bugetar va vedea majorarea de 25% din care se vor scadea taxele sociale – 20% pentru angajator, deci vor avea o crestere pe net de aproximativ 5%.

Problema noastra era, pe de o parte, ca era prea mica la sectorul bugetar, dar ca, in acelasi timp, era o cresetere negativa pe net nu pe brut. A ramas sa se studieze impactul legat de repartizarea pe brut in salarii a noilor cresteri pentru ca ne vom apropia foarte mult ca salarii brute care se raporteaza la nivelul statistcii europene de salariile din Grecia, Portugalia, ceea ce va crea o imagine relativ defavorabila, desi pe net cresterile nu sunt la nivelul respectiv”, a adaugat Hossu.

VEZI SI: Se schimba CODUL MUNCII: Vesti foarte IMPORTANTE pentru ANGAJATI

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.