Guvernul a decis: Românii vor primi bani pentru achiziționarea de electrocasnice noi. Vezi ce trebuie să faci

Ministerul Mediului organizează astăzi o conferință de presă prin care anunță demararea unui proiect prin care românii pot obține vouchere pentru achiziționarea de electrocasnice noi.

Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic este un program finanţat de Ministerul Mediului, prin Admninistraţia Fondului pentru Mediu.

În schimbul casării electrocasnicelor vechi, românii pot obţine vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Voucherele pot fi folosite pentru achiziţionarea de maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

Vouchere vor avea următoarele valori:

– 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;

– 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;

– 300 lei pentru aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);

– 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;

– 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Românii care vor să beneficieze de acest program trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii menţionaţi acolo.

Suma finanţată se scade de către comerciant din valoarea totală a facturii echipamentelor achiziţionate prin program (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică care a solicitat voucherele din Programul Rabla pentru Electrocasnice, din surse financiare proprii.

Se pot achiziţiona mai multe echipamente în schimbul predării unui număr echivalent de echipamente uzate vechi. Poţi beneficia de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *