Guvernul a decis creșteri uriașe de la 1 ianuarie: Zeci de mii de români vor primi chiar și de 5 ori mai mulți bani

Guvernul a decis prin Ordonanță de Urgență suplimentarea de fonduri iar anumite categorii de români vor primi până la de 5 ori mai mulți bani.

Este vorba de persoanele care încasează indemnizaţii pentru invaliditate, precum şi de veteranii şi văduvele de război.

Astfel, celor încadraţi la gradul 1 de invaliditate le va fi crescută indemnizaţia, de la 259 la 1500 lei. Cei încadraţi cu gradul 2 de invaliditate vor primi 1000 lei, în vreme ce românii cu gradul 3 de invaliditate vor primi 900 lei.

În cazul veteranilor de război si văduvelor de rãzboi, dacã acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 de lei la 600 de lei lunar. În Ordonanta de Urgenţă a Guvernului se arată că măsura a fost adoptată luând în considerare că valoarea scăzută a indemnizaţiilor prevăzute la art. 1 din legea nr. 49/1991, care nu permite menţinerea unui nivel de trai decent pentru beneficiarii acestor drepturi.

Potrivit Casei Naţionale de Pensii Publice, în România sunt 62.155 de invalizi, veterani si vãduve de rãzboi. La acest numîr se adaugã si 238 de veterani de rîzboi si 888 de vãduve de veterani de rãzboi – în total, 1.126 de persoane, ce se aflã pe ştatul de plată al Casei sectoriale de pensii a Ministerului Apărării Nationale.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu