“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Greenpeace România îl pune la punct pe Klaus Iohannis: ‘Suntem în aer, domnule preşedinte!’

media 163582659566411900 1

Greenpeace România a reacţionat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în intervenţia de la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), că, între anii 1990 şi 2019, ţara noastră şi-a redus intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale. ”Suntem în aer, domnule preşedinte”, au transmis reprezentanţii organizaţiei, care atrag atenţia că România nu are un calendar de renunţare la combustibilii fosili şi nici o strategie naţională actualizată privind schimbările climatice. ”Nu se poate face tranziţie ecologică fără asumarea politică a unor decizii curajoase”, a transmis organizaţia, potrivit news.ro.

”Suntem în aer, domnule preşedinte! Faptul că încă nu aţi anunţat un calendar de renunţare la combustibilii fosili zădărniceşte şansele unei tranziţii echitabile pentru toţi cei afectaţi. Nu se poate face tranziţie ecologică fără asumarea politică a unor decizii curajoase. E ceasul al doisprezecelea, limitaţi inegalităţile sociale oferind un mediu curat, energie curată, slujbe sustenabile”, a transmis, marţi, Greenpeace România, ca reacţie la discursul preşedintelui Klaus Iohannis susţinut la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26),

Organizaţia atrage atenţia că România nu are o strategie naţională actualizată privind schimbările climatice, iar planul de acţiune care însoţeşte această strategie a expirat anul trecut şi nu a fost pus nimic în loc.

”De asemenea, România nu are încă o strategie pe termen lung pentru reducerea gazelor cu efect de seră, aşa cum a promis că va face până la finalul lui 2020. Domnule Klaus Iohannis, aveţi un plan pentru ce urmează, pentru obiectivul european net zero 2050?”, a mai transmis organizaţia.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în intervenţia de marţi de la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26), că între anii 1990 şi 2019, ţara noastră şi-a redus intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale, însă România este angajată să facă mai mult.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

  1. comparati cat consuma acest abrutizat al banului doar pana in Egipt si inapoi cu avionul , si veti intelege ca masinile oamenilor obisnuiti consuma carburant si emit cantitati infime de CO2, comparativ cu animalele in action, la plimbare permanent pe jet-set!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.