GRECIA: „Aş face lămpi din pielea lor”. Politician nationalist condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a ameninţat că vrea să-i transforme pe imigranţi „în săpun”

golden-down-afp
Un candidat al partidului neonazist Zori Aurii la alegerile legislative din 2012 a fost condamnat, marţi, la un an de închisoare cu suspendare pentru că a afirmat într-un documentar că vrea să-i transforme pe imigranţi „în săpun” şi „să facă lămpi din pielea lor”, relatează AFP.

Alexandros Plomaritis a fost filmat în documentarul „The Cleaners” plimbându-se pe străzile cartierului din Atena unde candida la legislative şi explicându-şi intenţiile.

„Suntem pregătiţi să deschidem cuptoarele. Îi vom face săpun (…). Vom face lămpi din pielea lor”, ar fi afirmat candidatul partidului neonazist Zori Aurii.

„Gata cu gluma. Dacă au pielea închisă la culoare, o vom scoate la lumină cu bătaia”, ar mai fi spus candidatul.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

El a argumentat la tribunalul din Atena unde a compărut că nu se referea la imigranţi, ci la „stângişti” şi că era vorba de o „conversaţie particulară”, de „glume între prieteni”.

Alexandros Plomaritis nu a fost ales la finalul acelor alegeri legislative, care au permis partidului Zori Aurii să intre în Parlamentul grec cu 18 deputaţi.

Documentarul, realizat de un student la cinematografie, Constantinos Georgousis, a circulat destul de discret în Grecia.

Săptămâna trecută, Parlamentul grec a adoptat, după mai multe tergiversări, o lege care întăreşte sancţiunile penale în cazuri de incitare la ură de rasă, care vor putea fi pedepsite cu trei ani de închisoare cu executare în loc de doi ca până în prezent. – Sursa: Ziarul Gandul

Citiți și:  IMIGRAREA ESTE O CRIMĂ ÎMPOTRIVA POPOARELOR EUROPENE ȘI SE VA TERMINA PRIN VĂRSARE DE SÂNGE

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Crom
Crom
6 ani in urma cu

Bine ,bine ,dar unde este dreptul omului la libera exprimare?
Prin democratie se intelege libertatea poporului. Unde este democratie cand condamni un om pentru o opinie liber exprimata. Aceasta" democratie" a ajuns sa semene mai mult cu o politie a gandirii ,cu o tiranie….
Atata vreme cat practic nu face rau la nimenea ,ce rost are sa condamni pe cineva penru simplu fapt ca gandeste si se exprima.
Aaaaaa!!!,daca isi punea in aplicare ideile si facea sapun din bagabonti,cum spunea ,ar fi fost sa zicem de inteles arestarea acestuia.

Mada
Mada
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  Crom

Corect!
Daca-si punea planul in aplicare – mai ziceam!
Dar asa…de ce ma bati? Sau ma impusti (apropo de cei 2 nationalisti din celalalt articol)?!
Eu cred ca termenul de democratie este afisat doar pentru a se prinde cei din umbra (care conduc) cine face sau ar face pipi contra lor sau a vantului 🙂

Crom
Crom
6 ani in urma cu

O justitie dreapta trebuie sa judece oamenii pentru fapte nu pentru vorbe.
Regimurile "democratice","liberaliste " ,"marxiste",se dovedesc sa fie niste minciuni constiente ,formulate de "unii" pentru a le aduce beneficii personale.
Libertate,egalitate, ce glume bune.
In realitate oameni sunt transformati in adevarate bunuri de consum si animale de munca pentru "Finantele Internationale".

Mada
Mada
6 ani in urma cu
Raspunde lui:  Crom

iarasi foarte corect!

Mada
Mada
6 ani in urma cu

Mai e o problema aici: invartirea oamenilor de tot felul, de toate nationalitatile si culorile – ajunge sa innebuneasca de cap pe autohtonii din tara lor!
Cei veniti din afara vin si cu bune, si cu rele! Cand situatia economica se-ngroasa, autohtonii incep sa-i urasca pe emigranti crezandu-i pricina scaderii economice a tarii, a furtului locurilor de munca, pe salarii mai mici decat cele cerute de piata interna…
Adesea, cei veniti din afara se stabilesc, se capatuiesc, ce inmultesc…devenind majoritari, iar majoritarii – minoritari in tara lor, pe pamantul lor!
Babilonia asta, amestecarile de neamuri intre ele, este profetita ca pricina de scadere si cadere a umanitatii in ura, dusmanie, razboaie si moarte!

IO.../gerules
IO.../gerules
6 ani in urma cu

Chestia cu sapunul facut din carne de om e o diversiune evreiasca,pentru naivi.Sapunul se face numai din grasimi.Asa ca respectivul nationalist grec bate undeva,dar nu pentru poporul grec ci invers.ASTA E UN PROCEDEU AL RAZBOIULUI PSIHOLOGIC.