Greblă a fost REȚINUT/Avocatul, UN DOBITOC SINISTRU, spune că procurorii l-au săltat pentru că a vândut ILEGAL 50 de CAPRE!

toni-grebla-arestat

Toni Greblă a fost reținut. Avocatul său a declarat că procurorii îl acuză, mai nou, că a încercat să vândă, ilegal, 50 de capre! Fostul judecator al Curtii Constitutionale (CCR) Toni Grebla a fost retinut de procurorii DNA. Avocatul acestuia a precizat ca se pune in executare mandatul de retinere si miercuri se va merge in instanta cu propunerea de arestare. El a declarat ca exista o acuzatie in plus in urma unui autodenunt privind un contract de vanzare-cumparare de capre.

“Sunt aceleasi acuzatii, nu avea ce sa recunoasca, nu a dat telefon la nimeni”, a mai spus avocatul.

Toni Grebla a venit marti dimineata la DNA. La intrare in sediul DNA, Toni Grebla a precizat ca a fost chemat de procurori si ca se prezinta ca “orice cetatean”, intrucat in prezent nu are niciun fel de functie si nici activitate intr-un partid politic, dupa ce a demisionat din CCR pe 4 februarie, si ca nu se asteapta sa fie retinut.

“Daca din punct de vedere institutional am inteles ca se doreste schimbarea clasei politice si prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu inteleg ce mi se intampla. (…) Acuzele care mi se aduc, o parte din ele le cunoasteti din spatiul public, altele sunt niste interpretari fantasmagorice. Nu a aparut nimic nou in dosar pana acum, ba dimpotriva, probele administrate pana in prezent par sa confirme punctul meu de vedere. Ancheta judiciara va continua cum e normal sa continue. Eu sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu nu am furat din banul public, eu nu am devalizat banul public”, a afirmat Grebla, potrivit Agerpres.

Despre relatia cu finul sau, fostul judecator a spus ca si-o asuma, chiar daca poate uneori a fost nepotrivita.

“Eu accept acest punct de vedere, dar de aici si pana la fapte penale este cale lunga, astfel incat nu am decat sa ma prezint la DNA de cate ori sunt solicitat, ancheta este in curs, apoi justitia, daca va fi cazul, se va pronunta”, a sustinut el.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Intrebat daca se asteapta sa fie retinut, Toni Grebla a raspuns: “In niciun caz”.

Greblă este acuzat de mai multe infracţiuni: trafic de influenţă, în formă continuată; două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Greblă este acuzat că primit diferite bunuri ca foloase necuvenite:

„A pretins şi primit de la administratorul mai multor societăţi comerciale, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele: – în perioada 2010 – 2015, folosinţa gratuită, întreţinerea şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5, (înmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de omul de afaceri), în echivalent de 56.070 euro; – în perioada 2010 – 2015, folosinţa gratuită a unui post telefonic, înregistrat pe una din firmele omului de afaceri – în 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare); – în octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afişe Foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu, în folosul firmelor controlate de omul de afaceri, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi ş.a.)“.

Afaceri din postura de judecător CCR

Citiți și:  BREAKING. LISTA BOMBA a inculpaților pentru MARE CORUPȚIE care TREMURĂ după DECIZIA CJUE

Procurorii anticorupţie mai arată că judecătorul CCR a derulat mai multe afaceri: „În perioada 2010 – 2015, suspectul Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiei de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională) şi ulterior judecător la Curtea Constituţională, a exercitat în fapt activităţi specifice calităţilor de asociat (perceperea de dividende), administrator (reprezentarea societăţii) şi director general (activităţi comerciale), disimulate prin interpuşi, încălcând dispoziţiile de incompatibilitate (privind incompatibilităţile judecătorului de la Curtea Constituţională şi ale senatorului). A rezultat că, în mod neîntrerupt, suspectul TONI GREBLĂ a desfăşurat activităţi comerciale direct şi prin interpuşi şi a exercitat calităţile de asociat, respectiv administrator / director general, în legătură cu o fermă agricolă situată în judeţul Gorj şi cu o societate comercială, având ca obiect principal de activitate producţia de energie electrică“.

Grup infracţional organizat. Potrivit DNA, membrii grupării se întâlneau chiar şi în străinătate:

„Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană. În acest sens, membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, acţionând coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit. În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art.273 din Legea nr.86/2006 – Codul Vamal“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *