GENERAL

Gibraltar| Deși toți locuitorii sunt complet vaccinați, se înregistrează o CRESTERE a ratei de infectare

covid articol

În ultimele săptămâni, multe țări din Europa de Vest s-au confruntat cu o reluare a epidemiei, în ciuda ratelor ridicate de vaccinare. Creșterea este deosebit de dramatică în Germania și Austria, ceea ce a determinat Viena să ia decizia extrem de controversată de a carantina rezidenții nevaccinați. Unii jurnaliști și oameni de știință francezi au explicat în ultimele zile că Franța rezistă (deocamdată) mai bine în fața noului val datorită unei rate mai mari de vaccinare.

76% dintre francezi sunt vaccinați, comparativ cu „doar” 70% dintre germani și 68% dintre austrieci (o diferență relativ mică, de fapt). Dar susținătorii acestei ipoteze ar trebui probabil să analizeze ce se întâmplă în prezent în sudul Europei, mai precis în Gibraltar.

Teritoriul situat în sudul Spaniei, dar care aparține Regatului Unit (de la Tratatul de la Utrecht din 1713), are cea mai bună rată de vaccinare din lume. Potrivit datelor oficiale, rata de vaccinare se ridică la 121%, o cifră surprinzătoare, care poate fi explicată prin faptul că și cei care nu sunt rezidenți au fost vaccinați în Gibraltar. Toți cei 34.000 de locuitori au Gibraltarului au fost complet vaccinați din aprilie, iar campania de vaccinare cu doza suplimentară pentru cei peste 40 de ani este în plină desfășurare. Teritoriul are o medie de 2,7 doze injectate pe cap de locuitor.

Sursa: smartradio.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.