Ghid practic: Afla cum iti recuperezi permisul de conducere suspendat

Azi dimineata, la ora 8, mi-a venit un prieten de la Bucuresti si, impreuna cu el, am plecat pentru a isi recupera permisul de conducere suspendat. Cu cateva zile in urma ii fusese suspendat in zona municipiului Brad si, fiind din partea locului, am mers cu el sa-si rezolve problema. Si, daca tot am aflat ce ai nevoie pentru a-ti recupera permisul, am zis sa fac si un ghid practic.

In primul rand trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare si sa stiti ca aveti de umblat de va sar capacele, mai ales daca nu v-a fost suspendat permisul in localitatea in care aveti domiciliul.

Aveti nevoie (nu neaparat, dar este indicat) de un avocat care sa va redacteze contestatia. Puteti face acest lucru si singuri, dar e mai bine daca va ajuta un avocat. Dupa ce ati redactat contestatia, faceti copii ale procesului verbal, dovezii de circulatie si cartii de identitate.

Cu acestea mergeti la judecatoria orasului pe raza caruia vi s-a luat permisul si le depuneti la registratura. Apoi mergeti la primaria orasului respectiv si platiti la casierie taxa judiciara in valoare de 1 leu. Apoi mergeti la Posta Romana si cumparati un timbru judiciar de 30 de bani. Sunt aproape nule sansele sa gasiti acel timbru de 30 de bani, mai jos de un leu nu cred ca veti putea cumpara.

Dupa ce aveti si aceste doua componente, mergeti inapoi la judecatorie pentru a vi se face certificatul de grefa si pentru a primi hartia cu care trebuie sa mergeti la politie. Aici incepe distractia. Intai trebuie sa mergeti la sediul politiei rutiere a orasului respectiv (in cazul in care orasul nu e resedinta de judet) pentru a verifica daca e acolo permisul suspendat. Daca nu este resedinta de judet si nu aveti acolo permisul, mergeti in orasul resedinta de judet la politia judeteana pentru a va recupera permisul de conducere suspendat.

Apoi asteptati sa vi se comunice termenul procesului si prezentati-va pentru ca aveti mari sanse sa castigati.

Pentru a va face idee cam cat dureaza toata distractia asta, aflati in continuare:

La ora 8:30 am plecat din Hunedoara si la 9:10 am ajuns la judecatoria Brad si am depus actele. La 9:20 am plecat catre primaria Brad pentru a plati taxa judiciara. La 9:35 am plecat catre Posta Romana pentru a cumpara timbru judiciar. La 9:40 am ajuns la Posta Romana si ne-am asezat la coada. La 10:20 (dupa “doar” 40 de minute) am reusit sa cumparam timbrul si ne-am intors la judecatorie. La ora 10:30 am ajuns la politia Brad unde am aflat ca nu avem ce cauta acolo pentru ca permisul de conducere suspendat a plecat la politia judeteana.

La ora 11:00 am ajuns la Deva, la politia judeteana. Programul este intre 12 si 14. Am mai frecat menta o ora prin oras si ne-am intors la 12:15 la politie. Dupa verificarile de rigoare am aflat ca trebuie sa ne intoarcem intr-o ora pentru a ridica permisul de conducere suspendat. La 13:20 ne-am intors, la 13:30 am ridicat permisul. Ne-am salutat, eu am plecat inapoi la Hunedoara, prietenul meu a plecat la Bucuresti.

Timp total: 5 ore plimbat de nebuni dintr-un oras intr-altul si de la un ghiseu la altul si 12 ore dus-intors drumul Bucuresti – Hunedoara.

Cu alte cuvinte, mai bine circuli prudent decat sa trebuiasca sa te chinui sa-ti recuperezi permisul de conducere suspendat.

Articol de Sebastian Bargau

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile