Gheorghe Piperea aruncă BOMBA privind prelungirea stării de ALERTĂ: E ILEGALĂ

Avocatul Gheorghe Piperea anunță că prelungirea stării de alertă în România e ilegală. Acesta a atenționat că deciziile privind menținerea stării de alertă au fost anulate în mai multe rânduri de instanțele din România și că prelungirea lor încalcă prevederile CEDO. Iată ce spune Piperea.

„Curtea de Apel București a mai declarat o dată ilegală starea de alertă. Ultima hotărâre de guvern (în ordine cronologică) referitoare la prelungirea stării de alertă, adică, HG nr.1242/2021 din 9 decembrie 2021 a fost anulată, pe motiv că încalcă CEDO.

În acest moment, a continua aplicarea unor hotărâri de guvern declarate nule în nenumărate rânduri de justiție, chiar dacă sentințele nu sunt definitive, înseamnă o neutralizare totală a unei puteri în stat, o aneantizare a ideii de stat de drept democratic. Mai mult chiar, a continua emiterea unor alte și alte hotărâri de prelungire a ilegalei stări de alertă însemnă instaurarea fărădelegii și a anomiei, primul pas către anarhie – nimeni nu va mai avea încredere în lege și justiție. Aveam nevoie de un vis – iată că prostocrația românească ne oferă unul: să apărăm Constituția și statul de drept.

PS Nu uitați: Hai liberare!”, scrie Gheorghe Piperea pe Facebool.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *