Gest extrem al unui jurnalist din Buzău. Îşi vinde un rinichi pentru a putea trăi

george-lixandru

George Lixandru, jurnalistul din Buzău care, la sfârşitul anului trecut, a stat două săptămâni în greva foamei, a recurs la un nou gest extrem. Pentru că nu mai are din ce trăi, publicistul a decis să-şi vândă un rinichi contra sumei de 30.000 de euro.

El a postat pe pagina personală de Facebook mesajul: „Nu-mi vând sufletul! Vând rinichi perfect sănătos contra sumei de 30.000 euro! Contact: tel. 0755.977.819. Nu pot lupta împotriva unei mafii dovedite altfel”.

Este al doilea gest extrem la care recurge scriitorul George Lixandru, după ce pe 16 octombrie 2014 a intrat în greva foamei, pentru a îndupleca autorităţile să-i repartizeze o locuinţă socială, demers pe care scriitorul susţine că l-a început cu zece ani în urmă. Lixandru a recurs la grevă după ce a fost evacuat din casa în care a locuit cu chirie. Revolta sa faţă de autorităţi este justificată într-un editorial publicat pe blogul gazetalubuzoianu.wordpress.com.

”Am fost redactor şef la publicaţia Sud Est însă acum sunt şomer şi trăiesc numai din câteva mici sponsorizări şi cu ajutorul prietenilor. Am decis această formă radicală de protest, deoarece în această dimineaţă am fost evacuat din casă, pentru că de două luni nu am mai avut bani pentru chirie şi întreţinere. Plăteam 600 de lei chiria şi 400, întreţinerea. Acum nu mai avem unde să dormim, eu şi soţia mea”, a declarat George Lixandru.

George Lixandru este un scriitor al generaţiei care a început să creeze în anii ’70. Este un nume consacrat printre iubitorii de cultură buzoieni şi nu numai. George Lixandru a scris după Revoluţie pentru multe publicaţii precum: „Oblio”, „Zig-zag”, „Expres Magazin”, „Opinia”, „Muntenia”, „Informaţia Buzăului”, „Buzăul” sau „Jurnalul de Buzău”.

A debutat literar în anul 1972 în „Albina”, a publicat apoi versuri în „Convorbiri literare”, „Flacăra”, „Opinia”, „Şcoala Buzoiană”, a frecventat cenaclurile literare „Vasile Voiculescu” Buzău, „Astra” Braşov şi „Tomis” Constanţa.

Potrivirea cuvintelor în versuri a fost prima sa provocare. „Cu poezia am început şi scriam enorm, pe orice temă. Eram foarte prolific. Eu nu scriu poezii la întâmplare. Adică, vezi Doamne, scriu azi una, mâine alta, şi apoi le adun într-un volum. Eu obişnuiesc să dau o anumită tentă volumului şi pe urmă scriu pe tema aceea, numai pe tema aceea”, spune autorul a zece volume de poezii, editat în mai puţin de un deceniu. – Sursa: Adevrul de Buzau

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *