GERMANIA VREA SĂ TAIE VENITURILE ROMÂNILOR

merkel eating

Germanii pregatesc un nou proiect de lege bombă. Veniturile vor fi adjustate, iar controalele la graniță și pe teritoriul nemtesc vor creşte.

Jigodia Angela Merkel pare să fi pus gînd rău țărilor balcanice de pe aşa numita listă a „nesigurilor” printre care se numără și România. Ajunși la coada plutonului indezirabililor alături de Kosovo și Albania, comunitățile de români se află la o răspântie socială și economică destul de strictă.

Potrivit Hot News, care citează tabloidul britanic The Guardian, guvernul german lucrează la elaborarea unui proiect de act normativ care va diminua serios orice venituri sociale pentru rezidenți străini . Principalul motiv invocat de guvernul condus de cancelarul mizer Angela Merkel este numărul record de azilanți sosiți în landurile germane.

Ministrul german de interne Thomas Maiziere lucrează de câteva săptămâni la finalizarea unui proiect de lege care să reducă veniturile țărilor din lista nesigură, un proiect de lege care va permite adjustări serioase de venituri, în contextul în care solicitanții de azil din Germania s-au înmulțit. Totodată executivul de la Berlin, urmează să implementeze măsuri deosebit de stricte cu privire la refugiații din Orientul Mijlociu cărora le va anula anumite drepturi financiare. Aceștia vor primi doar un bilet oficial care să le permită deplasare pe teritoriul landului și acces la proviziile de hrană.

Paradoxal, noul set de măsuri nu precizează clar de unde se va tăia și pentru cât timp. Inițial statul german anunțase o posibilă creștere a orei de lucru pentru a o alinia cerințelor europene. Proiectul de act normativ mai lasă o portiță destul de ambiguă de interpretare, deoarece încetățenește restricția membrilor tărilor balcanice de a avea drepturi egale la educație și la formare profesională, mai ales acolo unde există ilegalitate atât la chirie cât și la locul de muncă.

Rezidenții minoritari aflati la muncă pe teritoriul Germaniei sunt prinsi astfel la mijlocul acestor măsuri, deoarece executivul german a anunțat că suspendarea acordurilor europene va conduce la controale severe atât la granițe cât și în interiorul Germaniei pentru a înlătura orice ilegalist statornicit abuziv aici.

VEZI SI: Angela Merkel a stârnit furia țărilor europene

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *