Germania vrea sa puna „frâne de urgență”. S-a triplat numărul îmbolnăvirilor după relaxarea măsurilor!


În urmă cu o săptămână, cancelarul Angela Merkel a luat decizia de a relaxa măsurile stricte de carantină impuse în Germania.  Marți însă, autoritățile au raportat de aproape trei ori mai multe noi infecții COVID-19 comparativ cu ziua anterioară, relatează Business Insider, citat de Hotnews.

Agenția federală responsabilă de limitarea răspândirii pandemiei pe teritoriul german, Institutul Robert Koch, a raportat 933 de noi cazuri COVID-19, un salt uriaș comparativ cu cele 357 de infecții înregistrate luni.

Rata de contagiune R0, care arată numărul mediu de indivizi la care o persoană infectată transmite virusul, a fost peste valoarea crucială de 1.0 în ultimele trei zile, potrivit institutului. O valoare a ratei de contagiune egală cu 1 înseamnă că, în medie, un bolnav infectează încă o persoană. Orice valoare peste această cifră înseamnă că pandemia se înrăutățește.

Citiți și:  GERMANIA REDEVINE UN STAT TOTALITAR! MEDIC GERMAN ARESTAT ÎN DIRECT PENTRU CĂ VORBEA DESPRE COVID-19

Cancelarul Angela Merkel a avertizat în mod repetat că dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit, potrivit Reuters. Marți, cancelarul german a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență” asupra măsurilor de relaxare care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de șapte zile depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori. Trei districte, o parte relativ mică a Germaniei, au folosit deja frâna și mai multe ar putea urma.

Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns, marți, la 170.508 de cazuri COVID-19 iar 7.533 de persoane și-au pierdut viața datorită coronavirusului, potrivit Worldometer.e indică o creștere mare a numărului de îmbolnăviri.

Citiți și:  Medicii germani i-au scris o scrisoare cancelarului Angela Merkel: Pune capăt „Mașinăriei fricii”! Pune capăt COVID-ului!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile