fbpx
GENERAL

Germania trimite o undă de șoc în toată Europa! Decizie DRASTICA!

angela merkel 1253458

Vești de ultimă oră din Germania. În contextul valului de infectări fără precedent, Guvernul a decis să impună o serie de măsuri foarte drastice pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-covid. Mai exact, persoanele nevaccinate ar urma să intre în carantină.

Decizie drastică în Germania. Potrivit AFP, Curtea Constituţională germană a stabilit marţi că măsurile de plasare în carantină parţială impuse de Guvernul Angelei Merkel de la începutul pandemiei sunt justificate şi proporţionale. În acest context, s-a dat undă verde la o serie de restricții drastice în rândul persoanelor nevaccnate.

Conform sursei citate, este vorba despre restricţionarea contactului, ieşirii şi închderea şcolilor ”în situaţia de risc extrem al pandemiei sunt compatibile cu Legea fundamentală”, care stabileşte cea mai înaltă jurisdicţie germană, în urma unui recurs formulat în urmă cu mai multe luni de opozanţi ai carantinei parţiale impuse de către autorităţi în timpul valurilor precedente ale epidemiei covid-19.

Trebuie menționat faptul că hotărârea Curţii de la Karlsruhe era aşteptată, în contextul în care aceasta intervine cu doar câteva ore înainte ca Angela Merkel şi succesorul său Olaf Scholz să se întâlnească cu miniştrii-preşedinţi ai landurilor, pentru a stabili dacă este necesară o consolidare a restricţiilor.

Totodată, justiția din Germania mai precizează că o înăsprire şi o uniformizare la nivel naţional a restricțiilor împotriva celui de-al patrulea val al epidemiei covid-19 în Germania este o decizie corectă.

Amintim faptul că în ultima perioadă, atât Angela Merkel, cât și aliaţii săi conservatori, dar şi numeroşi virusologi au avertizat în mod public că măsurile aflate în vigoare sunt insuficiente împotriva valului patru al epidemiei.

Carantină totală pentru nevaccinați
”Fiecare zi contează”, avertiza joi şefa în exerciţiu a Guvernului, care a anunţat că vrea o înăsprire a restricţiilor şi care i-a transmis acest lucru succesorului său social-democrat Olaf Scholz, care urmează să preia în decembrie puterea, la conducerea unei coaliţii tripartite fără precedent.

Pe de altă parte, criza sanitară din Germania a pus și viitorul Guvern într-o situație fără precedent. Social-democraţii, ecologiştii şi liberalii, au început să fie acuzați de inacţiune înainte de a intra în funcţiune.

”Ceea ce trebuie să se întâmple este absolut clar. Contactele trebuie să fie reduse”, sublinia marţi viitorul vicecancelar ecologist Robert Habeck. Totodată, el a mai adăugat că este nevoie neapărat de un set de măsuri drastice.

”Regula «vaccinaţi-vindecaţi» este necesar să fie aplicată în mod constrângător la scară naţională în toate insttuţiile publice”, cu excepţia magazinelor de primă necesitate, a anunţat copreşedintele Verzilor într-un interviu acordat postului public ZDF.

El a mai menționat că în practică, noile reguli se pot traduce printr-o carantină totală a persoanelor nevaccinate. ”Asta se numeşte, trebuie s-o spunem tare, o plasare în carantină a nevaccinaţilor”, a subliniat el.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.