Germania trimite o undă de șoc în toată Europa! DECIZIA care se pregătește chiar acum: „Trebuie să acţionăm”

Pandemia de coronavirus face ravagii la nivel mondial, iar cele mai multe țări aleg să restricționeze accesul persoanelor nevaccinate în spații închise. O astfel de măsură vrea să adopte și Germania, potrivit ultimelor informații.

Un reprezentant federal german a anunțat duminică un val de restricții. Mai exact, potrivit acestuia, cel puţin unul dintre landurile din Germania intenţionează să adopte restricţii mai dure pentru persoanele care nu se vaccinează împotriva COVID-19, în contextul în care această ţară se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Amintim faptul că până în prezent, Guvernul din Germania le-a impus rezidenţilor certificatul verde de vaccinare. Mai exact, aceștia trebuie să prezinte un document care să dovedească vaccinarea, un test negativ sau trecerea prin maladia COVID-19 pentru a putea să aibă acces în spaţiile interioare ale restaurantelor, spitale şi aziluri pentru vârstnici, să participe la evenimente şi petreceri şi să facă sport în spaţii publice închise.

O propunere în acest sens a venit și din partea Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din landul Baden-Wurttemberg, situat în sudul Germaniei. Acesta a propus interzicerea accesului pentru adulţii nevaccinaţi în restaurante şi sălile de concerte, precum şi restricţionarea accesului pentru persoanele cu care rezidenţii nevaccinaţi intră în contact.

Vicepreședintele landului susține că pentru a evita aglomerarea spitalelor, trebuie acționat din timp.

„Dacă valul patru va copleşi secţiile de terapie intensivă, trebuie să acţionăm”, a declarat Thomas Strobl, vicepreşedintele landului Baden-Wurttemberg, pentru Bild am Sonntag.

Nu toți oamenii sunt ”vinovați”
Totodată, el a subliniat faptul că vor exista reglementări diferite pentru cei vaccinași și nevaccinați.

„Ar fi greşit să îi considerăm pe toţi oamenii vinovaţi laolaltă, inclusiv pe cei vaccinaţi. De aceea vor exista reglementări diferite pentru cei nevaccinaţi în raport cu cei vaccinaţi”, a adăugat politicianul german.

Aceste propuneri sunt susținute și de Ministerul Sănătăţii din landul vecin Bavaria, precizează jurnaliştii de la Bild am Sonntag. Pe de altă parte, principalii politicieni care candidează pentru a o înlocui pe Angela Merkel în funcţia de cancelar al Germaniei după alegerile federale din 26 septembrie au promis public că nu vor cere revenirea la lockdown-urile stricte de anul trecut şi de la începutul acestui an.

De asemenea, ei au mai subliniat faptul că lookdown-ul nu va fi instituit nici măcar dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus va reîncepe să crească.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus din Germania, duminică, autorităţile germane au raportat 8.416 cazuri noi şi 12 decese suplimentare asociate maladiei COVID-19, care au ridicat bilanţul total al infectărilor la peste 3,9 milioane şi pe cel al deceselor la 92.130.

Amintim faptul că până în prezent, aproximativ 60% din populaţia Germania a fost vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *