Germania, PRIMA țară din lume care a ridicat permisul de sănătate la trei doze de vaccin

Cancelarul german Olaf Scholz, împreună cu guvernatorii celor 16 state ale țării, au convenit asupra unei noi serii de restricții sanitare pentru a opri răspândirea variantei omicron.

Noua regulă ridică cerința ca permisul de sănătate să devină „verde” la trei doze de vaccin împotriva coronavirusului. Până în prezent, cu două doze un cetățean german se putea bucura pe deplin de drepturile sale. Acum, le va pierde.

Accesul la restaurante, baruri, cinematografe, teatre și chiar transportul public va fi permis persoanelor cu trei vaccinuri, sau, momentan, dacă au două vaccinuri, vor putea prezenta un test PCR din ultimele 48 de ore.

După cum a explicat guvernul socialist, prezentarea testului PCR este o măsură temporară, în timp ce germanilor li se oferă posibilitatea de a fi vaccinați cu „doza de rapel”. Dar asta în câteva săptămâni va fi eliminată.

„Este o regulă strictă, dar necesară, care ne va ajuta să controlăm mai bine infecțiile în viitor decât este în prezent”, a spus Scholz, apărând măsura.

În ciuda faptului că nu are nicio dovadă, Scholz a spus că „cea mai bună protecție împotriva omicronilor este o injecție de rapel”. Nu există dovezi că vaccinul oprește răspândirea noii variante și, în sine, această variantă are o rată de mortalitate mai mică decât eficacitatea vaccinului în sine.

Aceasta a fost prima întâlnire cu liderii statali a socialistului Scholz de când i-a urmat Angelei Merkel în funcție, în decembrie anul trecut, într-un moment în care noul guvern german încearcă să-și îndeplinească promisiunea din campanie pentru a întări măsurile sanitare.

Coaliția guvernamentală, condusă de Partidul Social Democrat (SPD), include ecologisti și liberali de stânga, care, deși au promis în campanie o relaxare a restricțiilor, au cedat în acest ponct lui Scholz pentru a putea forma un guvern.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. „Waxxin Macht Frei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *