Germania, pe marginea prăpastiei. Este SCANDAL URIAS!

Scandal total pe scena politică din Germania. Cancelarul Olaf Scholz este bănuit de nereguli pe vremea când era primarul oraşului Hamburg şi va depune mărturie chiar astăzi cu privire la acele evenimente. Întregul dosar pune serios în pericol postul lui Olaf Scholz în fruntea Guvernului de la Berlin.

Cutremur pe scena politică din Germania! Cancelarul de la Berlin este chemat să depună mărturie.

Scandalul care i-ar putea ruina cariera politică cancelarului Olaf Scholz
Mai exact, Olaf Scholz urmează să depună vineri, 19 august, mărturie în faţa parlamentarilor cu privire la rolul său în combaterea unei fraude fiscale de mai multe miliarde de euro.

Este vorba despre un dosar care ameninţă să îi păteze imaginea actualului şef al Guvernului de la Berlin. Evenimentele au avut loc pe când Olaf Scholz era primarul oraşului Hamburg, relatează Reuters.

Schema de tip „cum-ex” sau „extragere de dividende” se realiza în modul următor: băncile şi investitorii tranzacţionau rapid acţiuni ale companiilor în jurul zilei în care acestea plăteau dividendele, ascunzând proprietatea asupra acţiunilor şi permiţând mai multor părţi să recupereze în mod fals reducerile de impozit pe dividende.

Citiți și:  Blackout total?! Undă de șoc în toată Europa

Această portiţă a fost acum închisă. Între timp însă, totul a căpătat o dimensiune politică în Hamburg, din cauza lentorii autorităţilor, conduse la acea vreme de Olaf Scholz, de a cere rambursarea milioanelor de euro obţinute în cadrul acestui sistem de către o importantă bancă locală, Warburg.

Această bancă joacă un rol important în cel de-al doilea oraş ca mărime din Germania. În cele din urmă, Warburg şi-a plătit factura fiscală de 50 de milioane de euro, după ce a intervenit ministerul federal de Finanţe.

„Nu se putea întâmpla fără influenţă politică”, acuză Opoziţia. Ce informaţii recente au reaprins suspiciunile de intervenţie politică?
„Totul miroase foarte urât şi pur şi simplu nu se putea întâmpla fără influenţă politică”, afirmă Richard Seelmaecker, reprezentantul conservatorilor din opoziţie în comisia care-l va audia pe Olaf Scholz.

Citiți și:  Celulă de criză în Germania. News alert

Actualul cancelar a respins până acum sugestiile de nereguli. El urmează să fie audiat vineri, 19 august, de la ora 15.00, ora României, de o comisie parlamentară din Hamburg care investighează această chestiune.

„Aceasta a fost o problemă de doi ani şi jumătate. Au fost studiate nenumărate dosare, au fost audiate nenumărate persoane. Rezultatul este întotdeauna: Nu a existat nicio influenţă politică”, a susţinut clar Olaf Scholz.

Totuşi, informaţii proaspete au reaprins acest scandal şi suspiciunile de intervenţie politică în numele băncii. Procurorii care cercetează schema din Hamburg au descoperit 200.000 de euro în seiful unui politician local din partidul social-democrat aflat la guvernare al cancelarului Scholz.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.