Germania, îngenuncheată de pandemie. Nimic nu mai poate stopa dezastrul

Germania are nevoie urgentă de o strategie pentru a limita cazurile de infectări cu coronavirus, care s-au înmulțit alarmant în ultima perioadă.

Pandemia de coronavirus a căpătat proporții și mai dramatice în Germania. Țară care se confruntă cu un val alarmant de infectări. Situația devine mai dramatică de la zi la zi, iar perspectivele sunt sumbre înaintea sărbătorilor de iarnă. „Peste 200 de morți pe zi, cu tendință crescătoare. Până la Crăciun ar putea fi atât de mulți, încât sărbătorile să fie ceremonii îndurerate. Situația este mai frustrantă ca oricând”, spune corespondenta Deutsche Welle la Berlin, Sabine Kinkartz.

Stiuația Germaniei devine mai dramatică de la zi la zi din cauza pandemiei de coronavirus
Îngrijorător este faptul că Germania se află într-o situație mai proastă decât anul trecut în luna noiembrie. Și asta în contextul în care o bună parte a populației s-a vaccinat.

„Al patrulea val al pandemiei este atât de grav, încât personalul de la Terapie Intensivă plânge, iar preoții se pregătesc de un Crăciun îndoliat. Situația este mai frustrantă ca oricând. De ce există tocmai în Germania atât de mulți antivacciniști? Gânditorii contra vor să scoată astfel în evidență că ei se opun politicii, statului, mass-media și majorității societății. De ce este neîncrederea atât de mare, ba mai devine și agresivă, cu potențial exploziv enorm pentru societate?”, mai spune corespondenta de la Deutsche Welle.

Citiți și:  Bill Gates, anuntul care zguduie toată lumea! Guvernele trebuie să se pregătească

Jurnalista identifică și vinovați și arată cu degetul către clasa politică din Germania. „Politicienii sunt și ei responsabili. „În vară, când alte țări europene au impus cu înțelepciune obligativitatea vaccinării pentru anumite grupuri profesionale, ca măsură preventivă pentru toamnă și iarnă, în Germania toate partidele s-au făcut că nu știu despre ce e vorba”.

Nimic nu mai poate stopa valul de infectări și de morți
Sabine Kinkartz atrage atenția că acum este prea târziu pentru ca valul 4 să fie oprit de vaccinare. „Știu deja că un vaccin obligatoriu nu mai poate ajuta la oprirea valului patru al pandemiei. Nimic nu-l mai poate opri. Până la Crăciun, vor muri câteva mii de oameni bolnavi de COVID-19. Dar dacă nu se schimbă nimic, valul patru va fi urmat de valurile cinci și șase. Vom reuși să rupem această dinamică doar dacă ne vaccinăm și ulterior primim dozele booster necesare. Să sperăm că ne va fi mai bine la Crăciunul din 2022 și că vom fi învățat din greșelile de acum.”

Citiți și:  Germania e în stare de șoc! ANUNTUL venit acum este cumplit

O colegă de-a Sabinei Kinkartz a făcut o vizită la o secție ATI, iar la întoarcere a avut nevoie de timp pentru a-și reveni din șoc. „În redacție, a povestit ulterior că a fost nevoită mai întâi să-și revină ea însăși după această vizită și să încerce să proceseze cele văzute. Asistenta și doctorița cu care a putut sta de vorbă au plâns în timpul interviului. Atât de disperate au ajuns între timp.”

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *