Germania face un pas în spate în faţa lui Putin: DEZVALUIREA care va stârni un scandal uriaş

Gerhard Schröder, fost cancelar german și șef al Consiliului de Administrație al Nord Stream 2, așteaptă în sala de ședințe începerea audierii în Comisia economică a Bundestagului cu privire la proiectul gazoductului Nord Stream 2. Schroeder, ale cărui legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin s-au dovedit extrem de controversate de la începutul războiului din Ucraina, a spus că Vladimir Putin nu va întrerupe livrările de gaz rusesc către Germania. Totuși, dacă acest lucru se va întâmpla, fostul cancelar va demisiona.

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, ale cărui legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin s-au dovedit extrem de controversate de la începutul războiului din Ucraina, a declarat pentru presa internațională că Putin nu va tăia livrările de gaze rusești către Germania.

Gerhard Schröder a anunțat că va demisiona
Într-un interviu care urmează să fie publicat duminică, Schröder, care, de când s-a retras din politică, și-a asumat un rol lucrativ în fruntea consiliului de supraveghere al gigantului energetic rus de stat Rosneft, precum și în cadrul conductelor de gaz Nord Stream și Nord Stream 2, a sugerat că ar demisiona din funcție doar dacă Putin ar închide robinetul de gaz către Germania.

„Nu se va întâmpla acest lucru”, a spus el. Dar dacă s-ar întâmpla, „atunci aș demisiona”, a confirmat Schröder, fără să precizeze la ce funcție se referea.

Fostul cancelar a fost criticat masiv în Germania pentru că nu a tăiat legăturile cu industria rusă a combustibililor fosili, în pofida invaziei rusești în Ucraina.

„Am servit întotdeauna interesele germane”
Gigantul energetic rus Gazprom l-a nominalizat, de asemenea, pe Schröder pentru un post în consiliul de supraveghere la începutul lunii februarie – cu puțin timp înainte de începerea războiului din Ucraina.

Potrivit New York Times, Schröder a refuzat să spună dacă acum intenționează să accepte sau nu nominalizarea Gazprom.

Schröder a părut neperturbat de criticile cu care s-a confruntat, declarând că și alții au fost apropiați de Rusia. „Cu toții au fost de acord cu ea în ultimii 30 de ani”, a spus el. „Dar dintr-o dată toată lumea știe mai bine”.

Schröder a mai spus că rămâne dispus să medieze în războiul din Ucraina. „Cred că acest război a fost o greșeală și întotdeauna am spus acest lucru”, a spus el. „Ceea ce trebuie să facem acum este să creăm pacea cât mai repede posibil”.

„Am servit întotdeauna interesele germane. Fac ceea ce pot face. Cel puțin o parte are încredere în mine”, a adăugat Schröder.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *