Germania dă semnalul în Europa! Decizie de ultim moment în privinţa restricţiilor

Germania rămâne cu “frână federală de urgenţă” trasă! Evoluția pandemiei nu lasă deocamdată loc de speranțe pentru relaxarea restricțiilor, deși tendința în scădere a numărului de infectări zilnice arată că țara a reușit să controleze valul trei, potrivit autorităților sanitare de la Berlin.

Germania rămâne cu “frână federală de urgenţă” trasă! Țara este departe de relaxarea restricțiilor impuse, pe fondul pandemiei de coronavirus.

În acest moment, nici 8% dintre germani nu au completat procesul de imunizare, iar cei care au primit doar o doză depășesc cu puțin un sfert din populație.

Germania rămâne cu “frână federală de urgenţă” trasă! Peste 230 de morți în ultimele 24 de ore
Germania înregistra sâmbătă o tendinţă în scădere a incidenţei de COVID-19, menţinând de peste o săptămână această evoluţie, un semn că ţara a reuşit să controleze cel de-al treilea val al pandemiei, relatează EFE.

Citiți și:  Germania e în stare de șoc! ANUNTUL venit acum este cumplit

Institutul Robert Koch (RKI) de virologie a informat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18.935 noi cazuri de coronavirus şi 232 de morţi.

Cifra este net inferioară celei raportate sâmbăta trecută (23.392 de cazuri şi 286 de morţi) şi celei de vinerea aceasta (24.329 de contagieri, 306 decese).

Astfel, incidenţa acumulată în ultimele şapte zile în ansamblul ţării a scăzut până la 148,6 de cazuri la 100.000 de locuitori, deşi cu mari diferenţe regionale (există cinci districte cu peste 300 de cazuri şi unul cu peste 400).

Peste 3,4 milioane de cazuri în total
Această incidenţă contrastează cu cele 153,4 de cazuri înregistrate vineri şi cele 164,4 de sâmbătă 24 aprilie.

Totuşi, Germania este departe de a putea angaja o retragere progresivă a restricţiilor din viaţa publică şi activitatea economică, multe în vigoare din noiembrie.

Citiți și:  Un neamț îndrăgostit de România s-a mutat la noi și s-a botezat ortodox. Thomas Sieber: Tineretul din Germania este extrem de stricat, foarte mulți au boli psihice și consumă droguri. În Germania, credința este ridiculizată

La sfârşitul lunii aprilie a fost adoptată “frână federală de urgenţă” împotriva celui de-al treilea val al pandemiei, un instrument federal ce obligă aplicarea automată a unui pachet de măsuri anti-pandemie – ce include interdicţia de circulaţie nocturnă – în toate districtele care depăşesc incidenţa de peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În total, Germania a înregistrat 3.400.532 de cazuri – dintre care 3.012.100 considerate vindecate – şi 83.082 de decese de COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 26,9 % din populaţie (22,4 de milioane de persoane) a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 7,7 % (6,4 milioane) a completat deja procesul de imunizare.

Surrsa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!