Germania culege ce-a semănat, în curând și în Romania: Creștere exponențială a cazurilor în urma vaccinării și a restricțiilor

După cum spunea medicul Geert Vanden Bossche, implicat în dezvoltarea mai multor vaccinuri timp de 23 de ani, printre care și vaccinul anti-Ebola, vaccinarea în masă în timp de pandemie nu este recomandată și va duce la crearea de tulpini mult mai contagioase și mai periculoase.

Acum, Germania se confruntă cu o creștere „exponențială” a infectărilor Covid-19, legată în special de răspândirea variantei britanice, a declarat vicepreședintele institutului pentru sănătate publică Robert Koch (RKI).

„Este posibil ca de Paște să avem o situație similară cu cea pe care am întâmpinat-o înainte de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, multe cazuri grave, decese și spitale copleșite”, avertizează Lars Schaade.

„Suntem în al treilea val al pandemiei, cifrele sunt în creștere, proporția variantelor este mare”, a adăugat ministrul sănătății, Jens Spahn.

Germania a înregistrat peste 17.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 5.000 mai mult decât acum o săptămână. Rata incidenței a ajuns la 95,6 vineri (față de 90 de joi) – foarte aproape de 100, ceea ce ar declanșa noi restricții.

Angela Merkel și liderii celor 16 landuri se vor întâlni luni pentru a decide cu privire la posibile noi restricții.