Germania a ales primul deputat negru în Bundestag: Solomon Goldstein, din Bavaria

Premieră serioasă în Germania, unde primul deputat de culoare ales vreodată în Bundestag a fost primit cu ovaţii de colegii săi. Solomon Goldstein, noul deputat de Bavaria, a lucrat în trecut în finanţe şi provine dintr-o familie de tăietori de diamante.

„Suntem fericiţi să-l avem pe Solomon printre noi. Îl cunoaştem de ceva vreme, i-am urmărit îndeaproape evoluţia pe scena politică. E un om serios, capabil, ne vedem în fiecare Sabat la sinagogă şi nu cred că e cazul să considerăm culoarea lui un impediment”, a declarat Mayer Cohen, deputat din Uniunea Creştin-Democrată CDU.

Ceilalţi deputaţi din Bundestag sunt convinşi că noul coleg, deşi e negru, va face tot ce-i va sta în putinţă pentru cetăţenii germani care l-au votat.

Citiți și:  Germania e în stare de șoc! ANUNTUL venit acum este cumplit

„Deşi e negru, ne uneşte un lucru care stă deasupra tuturor, aici în Bundestag: suntem toţi germani”, a precizat Benjamin Zuckerman, deputat din partidul ecologist.

SURSA: TNR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.