GENERAL

Germania a luat DECIZIA momentului ! Anunțul venit chiar acum de la Berlin

germania 1024x684 1

Autoritățile din Germania au luat o decizie de ultim moment cu privire la cel mai mare importator de gaze din țară. Măsura anunțată de cancelarul Olaf Scholz vine în contextul reducerii livrărilor de gaze rusești.

Germania a luat o decizie de ultim moment! Olaf Scholz confirmă. Vor trece la naționalizare
Mai precis, statul german va prelua o participație de 30% din gigantul energetic Uniper, cel mai mare importator de gaze din țară. Potrivit informațiilor transmise de Olaf Scholz, compania amenințată cu falimentul din cauza reducerii livrărilor de gaze rusești este „de o importanță vitală pentru furnizarea de energie cetățenilor”.

„Uniper este o companie de o importanță vitală pentru dezvoltarea economică a țării noastre și pentru furnizarea de energie cetățenilor noștri”, a explicat cancelarul Olaf Scholz.

Uniper a cerut ajutorul statului german timp de mai multe săptămâni
Amintim că Uniper a cerut ajutorul statului german timp de mai multe săptămâni, iar Olaf Scholz se angajase personal să împiedice falimentul companiei, care ar amenința să bulverseze piața energiei și să ducă la criză de energie pentru mii de clienți.

Trebuie menționat că sute de utilități municipale și furnizori de energie din Germania depind de Uniper pentru aprovizionarea cu gaze naturale

Potrivit Uniper, statul a promis în timpul negocierilor, că va introduce „un mecanism care să permită (…) transferul prețurilor” către clienți de la 1 octombrie 2022.
De asemenea, această măsură ar putea face ca facturile la gaze ale consumatorilor germani să explodeze.

Uniper a fost grav afectată de reducerea cu 60% a livrărilor de gaze rusești
Uniper, cel mai mare importator de gaze și cea mai mare companie de depozitare din Germania, a fost grav afectată de reducerea cu 60% a livrărilor de gaze rusești către această țară de către Gazprom de la jumătatea lunii iunie.

Compania era principalul client al grupului rus în Germania. Pentru a-și onora contractele, trebuie acum să obțină gaz pe piața spot, unde prețurile au explodat.

În acest context, Uniper, care are aproape 12.000 de angajați în întreaga lume, pierde „zeci de milioane de euro” în fiecare zi, potrivit informațiilor oferite de șeful companiei.

Pentru a face față situației generate de reducerea gazului rusesc, Uniper a început chiar săptămâna trecută să apeleze la stocurile de gaz, planificate inițial pentru iarnă.

Amintim că prețul gazelor naturale a scăzut joi, 21 iulie, după ce Rusia a reluat livrările spre Europa prin Nord Stream 1, în contextul în care activitatea conductei a fost întreruptă pentru o perioadă scurtă din cauza lucrărilor de mentenanță.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.