George Soros se afla in spatele Antifa?! O alta teorie a conspirației care-l înconjoară pe misteriosul miliardar


Teoriile conspiratiei conform cărora filantropul miliardar George Soros a organizat si finanțat protestele de față de brutalitate poliției provocate de moartea lui George Floyd căștigă teren online printre simpatizanții curentului de extrema dreaptă.

Teoriile care-l implică Soros variază de la angajarea protestatarilor și închirierea autobuzelor pentru a-i transporta la manifestații, până la plasarea grămezilor de cărămizi în jurul obiectivelor, astfel încât activiștii să le poată arunca în vitrine sau în poliție. Amplificate de un număr tot mai mare de oameni din extrema dreaptă, inclusiv de unii lideri republicani, postările online despre Soros au izbucnit în ultimele săptămâni. Acestea au fost însoțite de anunțuri online cumpărate de grupuri conservatoare care solicită autorităților să-l „investigheze George Soros pentru finanțarea terorismului intern și corupția sa de zeci de ani”, susține cotidianul britanic Daily Mail.

Omul de afaceri în vârstă de 89 de ani a donat miliarde de dolari din averea personală pentru cauze liberale și antiautoritare din întreaga lume, făcându-l să fie o țintă favorizată printre militanți de dreapta. Maghiar-americanul, care este de origine evreu, a fost subiect de atacuri antisemite și teorii ale conspirației de zeci de ani. Astăzi astfel de mesaje pot ajunge mai departe și mai repede cu ajutorul rețelelor de socializare.

În doar patru zile dela sfârșitul lunii mai, postările negative pe Twitter despre Soros au crescut de la aproximativ 20.000 pe zi la peste 500.000 pe zi, potrivit unei analize a Ligii Anti-Defăimare. Institutul pentru dialog strategic, un grup de gândire londonez axat pe cercetarea extremismului și polarizare socială, a găsit un salt și mai spectaculos pe Facebook, unde au apărut 68.746 de mențiuni despre Soros în luna mai. Recordul anterior de 38.326 de mențiuni cu Soros a fost în octombrie 2018, când postările susțineau că ajută caravanele de migranți ce se îndreptau către S.U.A.

Citiți și:  Noua Ordine Mondială, școlită de Soros. Planul de supunere socială și economică a omenirii

Noul val a început pe măsură ce manifestațiile la nivel național în SUA au apărut în urma morții lui George Floyd, din cauza poliției din Minneapolis. Unii insistă că Soros a finanțat protestele, în timp ce alții spun că s-a înțeles cu poliția pentru a falsifica moartea lui Floyd. Alțiiau susținut că Soros „deține” Antifa și Black Lives Matter, în timp ce s-a mai afirmat în mod fals că este un fost nazist care a promis „distrugerea SUA”.

Dar toate probele disponibile sugerează că protestele sunt ceea ce par: adunări de mii de americani supărați pe brutalitatea poliției și nedreptatea rasială.„Cred că parțial este o încercare de a distrage atenția de la problemele reale disponibile – pandemia, protestele sau mișcarea Black Lives Matter”, a spus Laura Silber, director de comunicații pentru fundațiile filantropice ale societății deschise filantropice ale lui Soros, citată de Daily Mail.

O recapitulare a principalelor acuzații:

Soros plătește protestatarii: Nu a fost prezentată nicio dovadă care să sugereze că manifestanții au fost plătiți de Soros sau organizațiile sale. Este o nouă abordare a unei farsări vechi: versiunile anterioare au susținut că Soros a plătit pentru o listă lungă de alte evenimente, inclusiv Marșul Femeilor din 2017, organizat imediat după inaugurarea președintelui Donald Trump.

Citiți și:  Noua Ordine Mondială, școlită de Soros. Planul de supunere socială și economică a omenirii

Soros plătește pentru a transporta protestatarii: săptămâna trecută, o fotografie care susține că arată două autobuze branduite cu „Soros Riot Dance Squad” a atras atenția. Fotografia a fost citată ca dovadă a implicării lui Soros în proteste, dar a fost falsă. Fotografia originală arăta două autobuze nemarcate; mai târziu cineva a modificat-o pentru a adăuga mesajul care presupune implicarea lui Soros.

Soros aranjează grămezile de cărămizi în apropierea protestelor: Mai multe afirmații false care susțineau că stocuri mari de cărămizi au fost aduse din clădiri dezafectate s-au dovedit a fi false.

Experții care studiază teoriile conspirației spun că noile afirmații despre Soros sunt o modalitate de a delegitimiza protestele și motivele reale din spatele lor.
Unii văd resuscitarea antisemitismului sau un o încercare de redirecționare pe străvechea teorie potrivit căreia că asistăm la o cabală a oamenilor bogați – fie că este vorba despre Illuminati, Rothschild, Rockefellers, Bill Gates sau Soros – care manipulează evenimentele mondiale. Experții spun că teoriile conspirației pot deveni o problemă atunci când duc la amenințări de violență sau determină pierderea încrederii oamenilor în instituții importante. Se pot estompa în fundal doar pentru a reapărea uneori, așa cum se întâmplă cu virușii de care ne temem.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *