George Soros a „sponsorizat” organizarea atrocităţilor de acum 25 de ani de la Târgu Mureş?

soros-targu-mures-1990-620x264

George Soros a George Soros a “sponsorizat” organizarea atrocitătilor de acum 25 de ani de la Targu Mures? În urma cu 25 de ani, la 20 martie 1990 au avut loc la Targu Mures, atrocitatile grave de trista amintire, conflicte etnice de o gravitate iesita din comun, declansate de catre minoritatea maghiara. Reportajele transmise de catre televiziunile occidentale prezentau insa la acel moment foarte distorsionat adevarul, exact pe dos, aratand cu degetul catre romani pentru maltratarea „maghiarului” imbracat in pulover verde, cel care s-a dovedit a fi de fapt romanul Mihaila Cofariu. Asta nici nu a mai contat apoi, pentru ca nici macar unul dintre canalele de televiziune din Occident nu a retractat niciodata informatiile initiale sau sa dea macar o simpla rectificare in acest sens.

Atitudinea mass mediei occidentale de la acel moment este suspecta cat si reactia de atunci a marilor cancelarii din Occident, dar mai ales intriga foarte mult raportul „Helsinki Watch”. Raportul acestei organizatii a dictat practic etalonul „political correctness-ului” dupa care trebuiau sa se alinieze toate statele lumii cu privire la situatia din 20 martie 1990 de la Targu Mures. Nu conta ca „maghiarul” maltrat era de fapt roman!

„(…) Din acel moment, a fost o lupta de strada generala in care erau impli­cate ambele grupuri, cu atrocitati comise de ambele parti, între 9,30 p.m. si 10,30 p.m., au sosit in oras tiganii, sa-i spri­jine pe maghiari.

Interviurile luate de „Helsinki Watch” si video-filmele evenimentelor confirma faptul ca maghiarii au sosit la Prima­rie neinarmati si s-au inarmat doar pentru autoaparare in momentul primului atac al romanilor.”, fragment din „Helsinki Watch” (sursa: ziaristionline.ro)

Acum, dupa 25 de ani de la atrocitatile de atunci din martie 1990 de la Targu Mures, cunoastem cu totii o parte din adevarul despre evenimentele ce s-au intamplat atunci. Dar il cunoastem in totalitate? Daca este totusi ceva care inca ni se ascunde? Ceva atat de grav incat ar zgudui astazi Romania din temelii, se întreabă Glasul Moldovei?

Raportul celor de la Helsinki Watch distorsioneaza de asemenea si el adevarul. Dar el a fost pe deplin acceptat de catre Occident datorita „political correctness-ului” care trebuia respectat cu orice pret. Nu conta ca adevarul este de fapt cu totul si cu totul altul.

Ceare Helsinki Watch cu George Soros? La New York a fost infiintata organizatia Helsinki Watch, care urmarea respectarea de catre statele sovietice a Acordului de la Helsinki, care includea printre alte prevederi si standarde legate de drepturile omului. George Soros a inceput sa participe la sedintele regulate ale Helsinki Watch, devenind un sustinator major al organizatiei, pe masura ce aceasta isi extindea acoperirea geografica si se transforma in Human Rights Watch. Aryeh Neier, director fondator al Helsinki Watch, a devenit in cele din urma presedinte al Institutului pentru o Societate Deschisa (Open Society Institute) al lui Soros.

Dupa 25 de ani de la incidentele tragice din martie 1990 de la Targu Mures sunt voci atat ale etnicilor romani cat si maghiari care spun ca acolo a fost practic o inscenare a serviciilor secrete, o „lucratura” a agentiilor. – Sursa: NapocaNews

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Asta-i foarte darnic fata de Romania,am inteles ca vrea sa faca si regat taganesc aici,a mai facut cateva gasti numite ong-foarte vocale atunci cand cineva arata atasament fata de valorile romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *