Geoană, DEZVĂLUIRI BOMBĂ! | “În câteva săptămâni vom avea un nou guvern. Eu sunt alternativa la Victor Ponta”

geoana-600x419

Senatorul Mircea Geoana a declarat marti ca Guvernul Ponta nu va mai rezista mult.

“In cateva saptamani vom avea un nou guvern”, a spus Geoana la Realitatea TV.

“Prin legea gravitatiei in politica va exista o majoritate care va face ca actualul PSD sa intre in Opozitie. Actualul PSD va merge in opozitie. De aceea trebuie un nou PSD si trebuie sa ii propunem domnului presedintelui o solutie”, a spus Mircea Geoana.

“Nu contati pe mine pe un joc mediocru. Nu vreau langa mine 40-50 de parlamentari care doar sa darame un guvern mediocru cu altul mediocru. Va fi o alta solutie pentru Romania. Nu mai vreau o solutie mediocra pentru Romania.”, a incheiat Geoana.

Pe de altă parte, fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a declarat că va lansa, în două săptămâni, un grup de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”, el arătând că, atât în cazul „noului PSD”, cât şi în cazul în care vechiul PSD se va „refonda din temelii”, el reprezintă „alternativa” la Victor Ponta.

Un nou PSD este singurul răspuns pe care noi, oamenii de stânga, putem să-l dăm azi pentru a evita ca vechiul PSD, la modul cum este condus actual, să nu devină o formă irelevantă în politică”, a susţinut Geoană, la Realitatea Tv.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

El a arătat că în clipa de faţă nu există o altă soluţie decât un nou PSD.„Sau noul PSD se construieşte printr-o refondare din temelii a actualului partid sau, dacă oamenii sunt atât de miopi şi de sinucigaşi…asta e problema…creăm ceva nou, un nou PSD”, a spus Geoană.

Fostul lider al PSD a spus că în oricare din cele două variante el reprezintă alternativa la actualul preşedinte, Victor Ponta. „În oricare dintre cele două formule, eu sunt alternativa la Victor Ponta”, a susţinut Geoană, care a precizat că modul în care l-a exclus Ponta din partid a arătat că a acesta are o teamă faţă de persoana sa.

El a arătat că va lansa un grup de iniţiativă pentru crearea „noului PSD”. „Vom lansa în maximum două săptămâni un grup de iniţiativă pentru crearea acestui nou PSD, cu principii fondatoare extrem de clare, chemând alături de noi colegii din partid”, a adăugat Geoană.

Citiți și:  Iohannis intra peste scandalul Șoșoacă-Goracci: Cer să se verifice la sânge

El a spus că „noul PSD” poate fi partenerul natural al noului PNL într-un proiect de ţară pentru următorii ani, fapt care ar putea face ca noul PSD să menţină guvernarea, în cadrul unei mari coaliţii de tip german.. „Va exista o majoritate care va face ca vechiul PSD, cu actuala conducere, să meargă în opoziţie. Şi dacă este nefrecventabil şi merge în opoziţie, va sta zece ani în opoziţie. Acest lucru poate fi modificat dacă avem curajul să facem acest nou PSD, să începem o regulă a jocului şi să propunem noului preşedinte (Klaus Iohannis n..r.), care sunt convins că e deschis, o discuţie de o mare majoritate de tip german, o coaliţie de tip german. (…) Ambiţia noastră e un mare pact naţional între noul PSD şi noul PNL. E singura şansă ca PSD să rămână la guvernare în următorii ani”, a spus Geoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.