GENIUL ROMAN de 25 de ani care a impresionat lumea întreagă. Povestea uimitoare a lui Cornel Amariei

Cum este să fii genial, a fost prima întrebare pe care i-am adresat-o lui Cornel Amariei, un sibian de geniu, care la 25 de ani are deja la activ peste 50 de invenții.

„De unde să ştiu eu”, a răspuns acesta modest. La 3 ani învăţa să citească, iar la 14 primea deja medalii internaţionale pentru inovaţii tehnice. Iar acum, la 25, tânărul a reuşit să scrie istorie pentru România. Pentru prima dată în istoria topului Outstanding Young Persons of the World, un român câştigă acest titlu. În forma lui precedentă, a fost obtinut de oameni precum John F Kennedy şi Elvis Presley.

„Este o mare onoare să fii unul dintre cei 10 cei mai “outstanding” oameni sub 40 ani. Pentru mine şi pentru echipele din jurul meu, înseamna o provocare. O provocare să continuăm munca, pentru că este necesara. Ne aminteştem că ceea ce facem, zi şi noapte, contează. Le mulţumesc celor de la JCI – Junior Chambers International pentru nominalizare şi pentru miile de membrii ce m-au luat în considerare”, a declarat Cornel Amariei pentru Capital.

El este astăzi head of innovation la Continental, o multinaţională prezentă în 55 de ţări. „Anul acesta am avut plăcerea să stau peste 50% din timp în România, în Cluj, Sibiu şi Bucureşti. Este cea mai lungă perioadă petrecută de mine în ţară din ultimii 6 ani şi mi-a plăcut. Anul trecut am locuit în Germania o bună parte unde am fondat o nouă companie care ulterior a fost absorbită în Continental”, povesteşte tânărul.

Visul lui este să schimbe lumea în bine şi de aceea îşi dedică enorm de mult timp cercetărilor sale: „În România şi Germania lucrez în două mari direcţii: 1. Asistenţa handicapurilor umane – unul este proiectul Lumen care trece prin cea mai frumoasă etapă acum, când ne apropriem din nou de o rundă mare de testare, în primul semestru din 2019; alte proiecte în această direcţie includ sisteme pentru handicap locomotor, inspirate din situaţia părinţilor mei, ambii suferind de asta. 2. Cealaltă direcţie este mobilitatea viitorului – de la condus autonom la senzoristică, conectivitate, etc. pentru vehiculele viitorului”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile