Generația comunistă trebuie să moară

psd-comunism---victor-ponta-radu-mazare

Lucrurile nu merg cum trebuie în țara asta. O știu eu, o știi tu, o știm toți. Ce nu vrea să știe toată lumea este că noi, ca societate, purtăm o mare parte din vină. Că, indiferent cât de hotărât aruncăm toată responsabilitatea pe clasa politică, două lucruri rămân în picioare:

– clasa politică tot noi o alegem, o suportăm și nu o penalizăm așa cum trebuie;

– respectul față de ceilalți, lege, normalitate și bunul simț social nu depind deloc, absolut deloc, de cine ne conduce.

Și aici intervine realitatea crudă a unei societăți defecte – nu e defectă din cauza mea, a ta, a lui, ci din cauza unui mod de a gândi care ne definește ca întreg. Nu contează că eu și cu tine suntem diferiți, dacă în spatele nostru o mie gândesc așa și, indiferent cât de tare ne luptăm cu acei o mie și strigăm în gura mare că noi suntem altfel, ghici ce? Pentru societate doi dintr-o mie nu contează.

Să ne întoarcem un pic privirea spre generația comunistă – cei educați și munciți în comunism. Sunt ăia o mie de care vorbesc și, fie că-și dau seama sau nu, influențează decisiv mersul societății (la nivelul ultimului sfert de veac) cu câteva principii pe care le au în sânge:

valoarea ta ca profesionist se măsoară în aparență, nu în perfecțiunea produsului, nu în productivitate, ci doar în cum arăți că lucrezi. Culmea e că toți cei care au muncit numai în comunism o să sară în sus să-ți explice cât de mult și bine au lucrat ei, asta împotriva oricăror evidențe. Cei care au prins și munca în mediul privat au simțit diferența ca de la cer la pământ.

– nu contează ce aduci tu în societate, nu contează cât de folos ești, statul trebuie să-ți dea. Regreți din tot sufletul regimul comunist dar acum ceri statului să-ți dea mai mult decât aveai atunci. Nu te mai mulțumești cu un singur fel de salam, pâine pe cartelă și lapte cu coadă la 7 dimineața, nici să ai numai tvr-ul, iar de lista medicamentelor nici să nu mai amintim.

Meriți, că tu ai muncit în comunism ca un titan și toți ăștia tineri îți sunt datori. Ca să-ți dea ție înseamnă că n-o să aibă bani de un loc a lor, de întemeiat o familie, c-o să muncească până la epuizare? Ei pe dracu și tu ai muncit și ce ești tu vinovat că lor nu le dă statul casă și nici serviciu de frecat menta?

nu te interesează deloc de celălalt, orice persoană nu face parte din cercul tău intim nu există pentru tine. 1 din 4 sau 1 din 5 era raportul turnătorilor la securitate și nu cred că procentul ăsta a fost depășit vreodată în lumea asta – 1 din 4 cetățeni să-și toarne vecinii, cunoscuții, rudele. Așa se măsoară eficiența unui regim care are nevoie de turmă, prin dezbinare. Întâi îi faci să nu mai țină cont unul de altul și apoi îi modelezi cum vrei.

Asta se vede cel mai bine la vot. Refuzi să vezi mai departe de 5% în plus la pensie, nu dai doi bani când vezi că marea majoritate a celor care duc acum greul în țara asta te imploră să te gândești și la ei și arăți același fanatism față de liderii de azi cu care-ți lăudai conducătorul cizmar cu fiecare ocazie.

– dacă poți pișca ceva de undeva, o faci. Dacă poți închide contoarele de la calorifere ca să-ți plătească vecinul căldura, le închizi în secunda doi, ce dacă ăla are copil mic și cheltuieli mai mari ca tine? Tu ai muncit la vremea ta și căldura nu era așa de scumpă. Dacă poți lua de la stat niște bani pe care nu-i meriți, un spor care nu ar trebui să ți se aplice dar te-a învățat nu știu care cum să faci, te treci pe listă – ce dacă pentru tine plătește un tânăr abia angajat?

Astea sunt lucruri reprezentative pentru toată generația asta, oameni trecuți acum de 50 de ani, oameni care definesc societatea prin modul lor de a gândi. Și nu, indiferent de ce se întâmplă la vârful statului, mentalitatea lor nu se mai poate schimba în nici un fel.

De asta, ca modul ăsta de a gândi să nu mai modeleze traiul tuturor, generația asta trebuie să moară. Și a început deja să o facă, mai trec vreo 20 de ani și dispar toți, se curăță neamul ăsta de oameni spălați pe creier.

În urmă vine însă generația post-revoluționară, generația mea. Cei învățați că totul se poate cumpăra, că relațiile și pilele sunt mai imporante decât ce știi să faci, că diplomele nu se câștigă cu ce ai în cap, că legea este bună atâta vreme cât nu te încurcă pe tine, că taxele-s o formă de japcă nu o obligație normală, că șmecheria e singura valoare care-ți trebuie ca să ai succes.

Parcă și ăștia, educați de părinți comuniști și modelați de o pseudo-democrație coruptă, ar trebui să dispară…

De fapt România are șanse să-ți revină, începând cu generația grădiniță. Cu fiică-mea, care o să crească într-o lume cu mai puțini iliești, cu mai puțini becali și udre, cu șosele mai bune și granițe mai libere, cu opțiuni mai bune de a învăța decât am avut noi și, poate cel mai important, într-o lume fără comuniști. – Articol de Vlad B. Popa, Reactii.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

5 comentarii

  1. Ce mai articol în conformitate cu politica NWO !!!!

  2. zalmodegikos

    Vai și amar de noua ideologie. Comuniștii aruncă vina pe capitaliști și capitaliștii pe comuniști.

  3. Luca Ocatvian

    generatie degenerata de viermi cu un comportament de SLUGI -drogati ordinari -betivi -analfabeti inculti, traitori din jafuri, furt -si munca altor generatii – – borfasi – si consumatori fara a fi produs ceva – in cei 25 de ani de dictatura a faradelgii – numita "democratie originala – contra naturii americana – ue -f.m.i=JIDANII =NATO -STAPANII VOSTRII -priviri TAMPE – frunti inguste -mers leganat si brate lungi -degenerati ordinari -aveti si voi ceva BUN – sau BUNE '"femelele "voastre –exclusiv -generatie de AVORTONI -AM ZIS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *